Σάββατο, 17 Αυγ.
31oC Αθήνα

Στον πλανήτη… Ντόναλντ ο Τραμπ! Αδιαφορεί για το “θερμό” επεισόδιο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ένα “θερμό” περιστατικό στα “νερά” της Κίνας, μια απειλή διπλωματικού επεισοδίου κι ένας Αμερικανός Πρόεδρος που… δεν ενδιαφέρεται καν!

Η είδηση έγινε γνωστή την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου του 2016. Ένα πλοίο του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού κατέσχεσε ένα υποβρύχιο μη επανδρωμένο όχημα (Unmanned Underwater Vehicle, UVV) το οποίο είχε αναπτύξει ένα ωκεανογραφικό σκάφος των ΗΠΑ στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Το περιστατικό αυτό πυροδότησε την επίδοση επίσημου διαβήματος διαμαρτυρίας από την Ουάσινγκτον και τη διατύπωση του αιτήματος να επιστραφεί, όπως δήλωνε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο είναι… ψύχραιμος. Επανήλθε στην υπόθεση του μη επανδρωμένου υποβρύχιου οχήματος του αμερικανικού ναυτικού και μετά την ανακοίνωση του Αμερικανικού Πενταγώνου ότι το Πεκίνο δέχθηκε να επιστρέψει το υποβρύχιο, με μήνυμα του στο twitter, έγραψε:

«Θα πρέπει να πούμε στην Κίνα ότι δεν θέλουμε πίσω το μη επανδρωμένο υποβρύχιο που έκλεψαν – Ας το κρατήσουν»!

Δείτε το tweet

Λογικό, θα σκεφτεί κανείς. Δεν είναι δα πιο σημαντικό από το να γράψει μία κακή κριτική το Vanity Fair για το εστιατόριο του Ντόναλντ Τραμπ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε