Site icon NewsIT

Στρατοκρατείται η πόλη των Χριστουγέννων

15.12.2015 | 16:05
Στρατοκρατείται η πόλη των Χριστουγέννων

Κάτω κυριολεκτικά από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Στρασβούργο η τελευταία για φέτος Σύνοδος Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με καυτή ατζέντα και για τα ελληνικά συμφέροντα.

Εκατοντάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας με εκπαιδευμένους σκύλους, αλλά και άνδρες ιδιωτικών σεκιουριτι “χτενίζουν ” την πανέμορφη “πρωτεύουσα των Χριστουγέννων”, όπως λέγεται διαφορετικά η πρωτεύουσα της Αλσατίας, αλλά και πέριξ του ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να αποτραπούν τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι έλεγχοι στου στρατού και της αστυνομίας γίνονται ακόμη και μέσα στα εμπορικά κέντρα και στα καταστήματα με τους κατοίκους της πόλης και τους τουρίστες να δέχονται αδιαμαρτύρητα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης με σκοπό την ασφάλεια.

Αλλωστε το ζήτημα της ασφάλειας σε συνδυασμό με το προσφυγικό και το ρόλο του Frontex αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου που είναι σε εξέλιξη από το πρωί με την Κομισιόν δια του αρμόδιου επιτρόπου Φρανς Τιμερμανς στις 5 το απόγευμα να παρουσιάζει την πρόταση της για την “ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή” για την οποία είναι ζητούμενη η ελληνική θέση και στάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ευρωβουλευτές είχαν ζητήσει από το 2013 το Συμβούλιο και η Επιτροπή να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας κυρίως ακτοφυλακής για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, ενώ το τον Απρίλιο του 2014 το Κοινοβούλιο υποστήριξε ότι “τα εξωτερικά σύνορα Σενγκεν πρέπει στο μέλλον να φυλάσσονται με τη στήριξη ευρωπαίων συνοριοφυλάκων η εκπαίδευση των οποίων θα περιλαμβάνει τα ανθρώπινα δικαιώματα””.

Στις 2 Δεκεμβρίου του 2015 με ψήφισμά του το ΕΚ ζήτησε από την Επιτροπή ζήτησε να συμπεριλάβει στην επικείμενη αναθεώρηση του Κανονισμού για τον frontex για τη δημιουργία μηχανισμού επεξεργασίας για τις εικαζόμενες παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version