Site icon NewsIT

Super Bowl: Απίστευτη εμφάνιση Beyonce – Το ηχηρό μήνυμα για τις δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς

08.02.2016 | 11:59
Super Bowl: Απίστευτη εμφάνιση Beyonce – Το ηχηρό μήνυμα για τις δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς

Η Beyonce ξεχώρισε τόσο με την εντυπωσιακή της εμφάνιση όσο και με το ηχηρό πολιτικό μήνυμα στον τελικό του αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Super Bowl.

Ερμήνευσε το “Black Lives Matter rallying cry”, με τους χορευτές της να είναι ντυμένοι “Μαύροι Πάνθηρες” που απαιτούν δικαιοσύνη για τον Αφροαμερικανό που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς και αποτίουν φόρο τιμής στον Malcolm X.

Θέλησε να περάσει το ηχηρό μήνυμά της με την εκτέλεση του νέου της single Formation στο ημίχρονο του Super Bowl, με αρκετούς χορευτές να κρατούν ένα κομμάτι χαρτί που έγραφε “δικαιοσύνη για τον Martin Wodds”, μαύρο άντρα που σκότωσαν αστυνομικοί στο Σαν Φρανσίσκο όταν αρνήθηκε να πετάξει ένα μαχαίρι που κρατούσε στο χέρι του.

Σε ένα σημείο οι χορευτές σχημάτισαν στο γήπεδο ένα “Χ” που πιστεύεται ότι ήταν αναφορά στον μαύρο ακτιβιστή Malcolm X και στη συνέχεια σήκωσαν τα χέρια τους στον αέρα, κάνοντας τον χαιρετισμό που παραπέμπει σε αυτόν των Tommie Smith και John Carlos στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αυστραλίας. Πολλοί από τους χορευτές έκαναν τον ίδιο χαιρετισμό (μια γροθιά στον αέρα) γύρω από ένα κομμάτι χαρτί που έγραφε “δικαιοσύνη για τον Mario Woods”.

Οι χορευτές, ντυμένοι από την κορυφή ως τα νύχια στα μαύρα, φορούσαν και τον μαύρο μπερέ – σύμβολο της πολιτικής ομάδας που έδρασε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Υπενθυμίζεται πως το Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων ήταν μία επαναστατική, αφροαμερικανική ακροαριστερή οργάνωση, που έδρασε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και είχε στόχο την προστασία της αφροαμερικανικής κοινότητας από την αστυνομική βαρβαρότητα.

Στο πλευρό της Beyonce εμφανίστηκαν οι Coldplay και ο Bruno Mars, ενώ από το σόου στον τελικό του αμερικανικού πρωταθλήματος δεν έλειψε και η Lady Gaga που τραγούδησε τον εθνικό ύμνο. Για την ιστορία, στον φετινό τελικό του Superbowl, οι Denver Broncos νίκησαν τους Carolina Panthers.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version