Κόσμος

Σχεδόν 400 πρόσφυγες πέρασαν στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα στο Μαρόκο – Συγκλονιστικές εικόνες [pics]

Σχεδόν 400 πρόσφυγες και μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική κατάφεραν να περάσουν στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα στο Μαρόκο σήμερα το πρωί, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Οι πρόσφυγες κατάφεραν να σπάσουν τις πόρτες σε δύο σημεία του φράχτη ύψους έξι μέτρων που έχει τοποθετηθεί στα σύνορα, μεταξύ του ισπανικού θύλακα και του Μαρόκου.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν δύο εθνοφρουροί και τρεις πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός των προσφύγων που κατάφεραν να περάσουν στο ισπανικό έδαφος είναι μεταξύ 150 και 200.

Η ισπανική κυβέρνηση δεν απάντησε αμέσως για να επιβεβαιώσει τον αριθμό των προσφύγων που πέρασαν τα σύνορα.

“Οι περισσότεροι έχουν συλληφθεί και αναζητάμε τους υπόλοιπους ώστε να τους ελέγξουμε αμέσως”, σχολίασε ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών, Χουάν Ιγνάσιο Θόιντο, μόλις έφτασε στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι το 20% όσων πέρασαν τα σύνορα δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΦΩΤΟ: REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έσοδα ρεκόρ για το Χονγκ Κονγκ από τις συναυλίες των Coldplay που παρακολούθησαν 200.000 κόσμου
Το Χονγκ Κονγκ στοιχηματίζει σε εκδηλώσεις - υπερπαραγωγές, καθώς η πόλη είναι κορυφαίος ασιατικός προορισμός για συναυλίες παγκόσμιας κλάσης, αθλητικά τουρνουά και πολιτιστικά θεάματα
Ο τραγουδιστής των Goldplay Κρις Μάρτιν