Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Συγκλονιστικά βίντεο: Παιδιά ουρλιάζουν για τη μητέρα τους μετά από βομβαρδισμό στη Συρία

Συγκλονιστικά βίντεο: Παιδιά ουρλιάζουν για τη μητέρα τους μετά από βομβαρδισμό στη Συρία

Οι σοκαριστικές εικόνες αποκαλύπτουν την πραγματικότητα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία. Μικρά παιδιά ουρλιάζουν ψάχνοντας τη μητέρα τους, ενώ απομακρύνονται από τα συντρίμμια μετά από αεροπορικό βομβαρδισμό.

Συριακές δυνάμεις βομβάρδισαν τους αντάρτες ανατολικά της Δαμασκού την Κυριακή. Δύο βίντεο, που αναρτήθηκαν στα social media, δίνουν μια γεύση από το πόσο επηρεασμένα είναι τα παιδιά στην εμπόλεμη περιοχή. Εθελοντής του Syrian Civil Defence φαίνεται να παίρνει στα χέρια του ένα παιδί στη Δούμα που τόσο στο πρόσωπο όσο και στη φωνή του αποτυπώνεται ο τρόμος. Ούρλιαζε “θέλω τη μητέρα μου!”. Λίγο πίσω τους φαίνεται να τους ακολουθεί ένα άλλο μικρό παιδί. Στο πρόσωπό του είναι ορατά τα συναισθήματα της φρίκης και της απελπισίας. Τα δύο μικρά παιδιά ακολούθησαν τον εθελοντή και μια γυναίκα στο ασθενοφόρο. Δεν είναι σαφές αν τα παιδιά συνδέονται με τη συγκεκριμένη γυναίκα. Σε άλλο βίντεο φαίνεται ένας άντρας να κρατά στην αγκαλιά του ένα βρέφος, ενώ απομακρύνεται μέσα σε ένα σύννεφο καπνού από τα συντρίμμια.

Το βρετανικό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία υποστηρίζει ότι πέθαναν τουλάχιστον 45 άνθρωποι κατά τις πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές της Κυριακής. Ο βομβαρδισμός της Δαμασκού ήρθε ώρες μετά τις οβίδες που εκτόξευσαν αντάρτες και οδήγησαν στον θάνατο 3 ανθρώπων. Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το Associated Press, περίπου 800.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν περάσει φέτος από την Ελλάδα με την ελπίδα να ταξιδέψουν στη βόρεια Ευρώπη.

Πηγή: Globalnews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε