Site icon NewsIT

Συγκλονιστικές εικόνες από τη Βραζιλία: Διαδηλωτές κάνουν «μαύρο» στο ξύλο αστυνομικό (VIDEO)

20.06.2013 | 11:35
Συγκλονιστικές εικόνες από τη Βραζιλία: Διαδηλωτές κάνουν «μαύρο» στο ξύλο αστυνομικό (VIDEO)

Απίστευτες σκηνές βίας, μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές για άλλη μια μέρα στη Βραζιλία. Ένα video που «ανέβηκε» στο διαδίκτυο σοκάρει και δείχνει πλήθος διαδηλωτών να επιτίθεται σε αστυνομικό.

Συνέβη στο Ρίο, όπου συνεχίζονται οι ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών και αιτία την οργή του κόσμου για τις σπατάλες που γίνονται για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και του Μουντιάλ (το 2014), την ώρα που χιλιάδες Βραζιλιάνοι ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.

Τα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη. Σφοδρές μάχες στους δρόμους, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και τους διαδηλωτές να επιτίθενται με ό,τι… είχαν εύκαιρο.

Σε μια επίθεση πλήθους διαδηλωτών, οι αστυνομικοί αρχίζουν να υποχωρούν. Ένας από αυτούς βρίσκεται στο έδαφος και δέχεται παντός είδους χτυπήματα από το οργισμένο πλήθος. Με την παρέμβαση των συναδέλφων του, οι διαδηλωτές υποχωρούν.

Αλλά το περιστατικό δε σταματά εκεί. Λίγο μετά, ακούγεται ένας πυροβολισμός. Ένας από τους αστυνομικούς πέφτει στο έδαφος αναίσθητος και οι διαδηλωτές του επιτίθενται ξανά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO








Και ενώ οι διαδηλώσεις είναι κάθε μέρα και πιο ογκώδεις, ο δήμαρχος του Ρίο Ντε Τζανέιρο και ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο αποφάσισε να ανακαλέσουν την αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version