Τρίτη, 1 Οκτ.
25oC Αθήνα

Συγκλονιστικές εικόνες: Οι Eagles of Death Metal επέστρεψαν στο Παρίσι (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Συγκλονιστικές εικόνες: Οι Eagles of Death Metal επέστρεψαν στο Παρίσι (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες ήταν στη σκηνή του θεάτρου Bataclan όταν οι τέσσερις από τους τζιχαντιστές που έκαναν την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι εισέβαλαν στον συναυλιακό χώρο, σκορπώντας το θάνατο. Εκείνοι ήταν από τους τυχερούς, από εκείνους που σώθηκαν. Και το βράδυ της Δευτέρας επέστρεψαν στο Παρίσι για άλλη μια συναυλία.

«Τους έκλεψαν τη σκηνή τους πριν από τρεις εβδομάδες και θα θέλαμε να τους προσφέρουμε τη δική μας» είπε ο Bono, τραγουδιστής των U2 και κάλεσε στη σκηνή του AccorHotels Arena τους Eagles of Death Metal. Αμέσως, αγκάλιασε τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Jesse Hughes. Οι U2 κάλεσαν το συγκρότημα από την Καλιφόρνια να κλείσει τη δεύτερη συναυλία τους στο Παρίσι, το βράδυ της Δευτέρας (07.12.2015).

Οι Eagles of Death Metal, μαζί με τους U2 έπαιξαν μια παραλλαγή του τραγουδιού της Πάτι Σμιθ People Have the Power και αμέσως μόλις τα μέλη του ιρλανδικού συγκροτήματος έφυγαν από τη σκηνή, έπαιξαν το δικό τους τραγούδι I Love You All the Time. «Παρίσι σ’ αγαπάμε και ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε το Rock n’ Roll» είπε ο τραγουδιστής των Eagles of Death Metal, Jesse Hughes, που ανέβηκε στη σκηνή φορώντας ένα κατάλευκο κοστούμι.

Νωρίτερα, οι U2 είχαν αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου. 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι περισσότεροι από τους οποίους σκοτώθηκαν στο Bataclan. Σε ένα video wall, γραμμένα με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας και στη μέση το σήμα της ειρήνης (με τον Πύργο του Άιφελ), ήταν τα ονόματα όσων σκοτώθηκαν το μοιραίο βράδυ.

Η συναυλία, κοντά στο 11ο διαμέρισμα όπου έγιναν οι περισσότερες από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, έγινε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Ένα ελικόπτερο περιπολούσε πάνω από το χώρο επί δύο ώρες πριν τη συναυλία ενώ στους θεατές ζητήθηκε να μπουν στο κτίριο – χωρητικότητας 20.000 ατόμων – από την πίσω πόρτα.

Ο συνιδρυτής και μουσικός των Eagles of Death Metal Τζος Χόμ, που σπάνια συνοδεύει το συγκρότημα στις συναυλίες του και δεν είχε πάει στο Bataclan, είπε μετά από τις επιθέσεις ότι το συγκρότημα ήθελε να είναι το πρώτο που θα παίξει εκεί όταν θα ανοίξει ο χώρος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε