Site icon NewsIT

Συγκλονιστικό! Έμαθε πως οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον πατέρα της στο Instagram

13.11.2015 | 11:51
Συγκλονιστικό! Έμαθε πως οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον πατέρα της στο Instagram

Η δολοφονία του Alan Henning από ομάδα τζιχαντιστών είχε συγκλονίσει όταν προστέθηκε και αυτή στις βαρβαρότητες των τζιχαντιστών. Τώρα, έρχεται να συγκινήσει η κόρη του που αποκαλύπτει πως έμαθε από το Instagram ότι ο πατέρας της έπεσε θύμα των τζιχαντιστών.

Η 18χρονη Lucy Henning είχε την τραγική τύχη να ενημερωθεί από τα social media ότι οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον πατέρα της. Τον κρατούσαν όμηρο και κάθε μέρα που περνούσε η Lucy ήλπιζε πως ο πατέρας της θα απελευθερωθεί και θα ξαναγυρίσει στην οικογένειά του. Ώσπου, μία ημέρα, είδε τις οδυνηρές εικόνες να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Ο 47χρονος οδηγός ταξί από το Σάλφορντ είχε πάει στη Συρία για να βοηθήσει και να προσφέρει με όποιο τρόπο μπορούσε, μιας και το θέμα των ορφανών παιδιών τον είχε επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό. Για κακή του τύχη, όμως, απήχθη τον Δεκέμβριο του 2013 και κρατήθηκε όμηρος για δέκα μήνες.

Παρά τις εκκλήσεις από όλο τον κόσμο και τις παρακλήσεις της οικογένειάς του, η τρομοκρατική ομάδα ISIS κυκλοφόρησε ένα βίντεο τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, με το θύμα να γονατίζει στην έρημο και τους τζιχαντιστές τελικά να τον αποκεφαλίζουν.

Η Henning, μιλώντας για στην εκπομπή Jeremy Kyle Show, με τίτλο “Ο πατέρας μου εκτελέστηκε από τους τζιχαντιστές”, είπε: “Θυμάμαι που για λίγες μέρες δεν είχαμε κανένα νέο του, αλλά σκεφτήκαμε πως μάλλον τον άφησαν να φύγει. Τότε θυμάμαι είχα μόλις ξαπλώσει στο κρεβάτι μου με το κινητό στο χέρι και άνοιξα το Instagram και το είδα. Μόλις είχα δει την εικόνα. Μετά την εκτέλεση. Από εκείνη τη στιγμή σκέφτομαι ότι δεν πρέπει να κλαίω και να εκνευρίζομαι με μικροπράγματα καθημερινά. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάω τι πέρασε ο μπαμπάς μου αλλά και όλοι οι άλλοι”.

Η νεαρή δήλωσε πως εξακολουθεί να προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τη βάρβαρη δολοφονία του πατέρα της στα χέρια των τζιχαντιστών και πρόσθεσε, “Προσπαθώ να μην σκέφτομαι. Νομίζω ότι είμαι ακόμα μουδιασμένη. Απλώς δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα παιδιά που βρίσκονται ακόμα εκεί”. Η Henning είπε ότι είναι σε θέση να κάνει εθελοντική εργασία στην Αφρική και ελπίζει κάποια στιγμή να επισκεφτεί την περιοχή στη μνήμη του πατέρα της.

Πηγή: Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version