Κόσμος

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και φιλοκούρδων διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη

Συγκρούσεις ξέσπασαν απόψε στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ της τουρκικής αστυνομίας και φιλοκούρδων διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, όπως ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. 

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στη συνοικία Γκάζι διαμαρτύρονταν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, που κατοικούνται κυρίως από Κούρδους και στις οποίες, όπως καταγγέλλουν, έχουν σκοτωθεί δεκάδες άμαχοι.

Δυνάμεις της αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο με θωρακισμένα οχήματα προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση με δακρυγόνα. Τραυματισμένοι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από την περιοχή πάνω σε φορεία.
Φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι οι αστυνομικοί πυροβολούσαν με πραγματικές σφαίρες. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Από τον περασμένο μήνα ο στρατός έχει εξαπολύσει μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία σε πόλεις ή σε συνοικίες πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο παραλήρημα από τη στενή συνεργάτη του Τραμπ, Πόλα Γουάιτ: «Οι χριστιανοί πρέπει να επισκέπτονται το Ισραήλ για να γίνουν δεκτοί στον παράδεισο»
Επεισοδιακή συνάντηση της Πόλα Γουάιτ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Παρά τις καταγεγραμμένες διώξεις των Χριστιανών στα παλαιστινιακά εδάφη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορεί Κατάρ και Ιράν για fake news
Η Πόλα Γουάιτ με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου 7