Κόσμος

Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας: «Το θετικό κλίμα με την Ελλάδα θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές»

Μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης του υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση των θεμάτων που συζητήθηκαν, που αναφέρεται και στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση σημειώνει: «Η συνέχιση του πρόσφατου θετικού κλίματος στις σχέσεις μας με την Ελλάδα θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές και για την περιοχή μας. Παρακολουθούνται στενά οι τρέχουσες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Σε αυτήν τη σύντομη αναφορά φαίνεται η ξεκάθαρη αλλαγή στάσης της Άγκυρας προς την χώρα μας, καθώς οι ανακοινώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας εμπεριείχαν «συνήθως» μία, ή και παραπάνω, κατηγορίες κατά της Ελλάδας.

Όπως τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου, «είναι φανερή η αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία». «Οφείλουμε να το εκλάβουμε ως ευκαιρία να δούμε πού καλύτερα μπορούμε να πάμε, χωρίς να είμαστε υπεραισιόδοξοι», πρόσθεσε.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας συζητήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή των εκλογών της 14ης Μαΐου, ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι συνέπειες του σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου, αλλά και οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά των τρομοκρατικών ομάδων του PKΚ σε Συρία και Ιράκ.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837