Κόσμος

Συναγερμός στη συνάντηση των ΥΠΕΞ των G7: Θετικοί στον κορονοϊό οι Ινδοί αντιπρόσωποι

Η απειλή του κορονοϊού έκανε την εμφάνισή της και κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των G7 στο Λονδίνο… Ολόκληρη η ομάδα της Ινδίας τέθηκε σε καραντίνα, με δική τους πρωτοβουλία, καθώς δύο μέλη της διαγνώσθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Ωστόσο, επίσημες πηγές δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο πως η αντιπροσωπεία της Ινδίας δεν δημιουργεί κίνδυνο για τους υπόλοιπους αντιπροσώπους, καθώς δεν είχε ακόμη συναντηθεί με άλλους αξιωματούχους. 

Την τριήμερη συνάντηση των G7 -την πρώτη που διεξάγεται δια ζώσης εδώ και δύο χρόνια- φιλοξενεί η Βρετανία και έχει χαρακτηρισθεί ευκαιρία για την επανέναρξη των δια ζώσης διπλωματικών επαφών αλλά και την επίδειξη ενός ενωμένου μετώπου εναντίον απειλών από την Κίνα και τη Ρωσία.

Η Ινδία, στην οποία καταγράφεται αυτή τη στιγμή η χειρότερη έξαρση κρουσμάτων Covid-19 στον κόσμο, συμμετέχει στην G7 ως προσκεκλημένη και επρόκειτο να πάρει μέρος σε συναντήσεις χθες, Τρίτη, το βράδυ και όλη τη σημερινή ημέρα.

india g reuters

«Ενημερώθηκα χθες το βράδυ για έκθεση σε ενδεχόμενα θετικά κρούσματα της Covid», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Αουμπραμανιάμ Τζαϊσανκάρ. «Ως μέτρο πρόληψης και σκεπτόμενος τους άλλους, αποφάσισα να διεξαγάγω διαδικτυακά τα ραντεβού μου. Αυτό θα συμβεί και με τις σημερινές συνεδριάσεις», πρόσθεσε.

Η συνάντηση θα προετοιμάσει τη σύνοδο κορυφής της G7 που πρόκεται να διεξαχθεί τον Ιούνιο και στην οποία θα συμμετάσχουν ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες.

Βρετανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τα δύο θετικά τεστ και δήλωσε πως ολόκληρη η ινδική αντιπροσωπεία τίθεται σε απομόνωση με δική της πρωτοβουλία. Οι βρετανικοί κανονισμοί απαιτούν 10ημερη περίοδο απομόνωσης.

Η ινδική αντιπροσωπεία δεν είχε ακόμη μεταβεί στον κύριο χώρο της συνόδου στο Λάνκαστερ Χάουζ και έτσι οι συναντήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα σενάρια για την τύχη του Εκρέμ Ιμάμογλου και η φωνή οργής στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας
Έως την Κυριακή ή απόφαση για την προφυλάκιση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης. Τουλάχιστον 10.000 πολίτες διαδήλωσαν στους δρόμους των δυο μεγάλων πόλεων της Τουρκίας
Αφίσα με τον Εκρέμ Ιμάμογλου
26χρονος στο Λας Βέγκας που βιάστηκε από τη μητέρα του φοβάται πως ο μικρότερος αδελφός του είναι και γιος του
«Ήμουν παιδί όταν συνέβησαν όλα αυτά και όμως τώρα είμαι υπεύθυνος να μαζεύω τα κομμάτια μου από κάτι που πραγματικά εξακολουθεί να έχει αντίκτυπο στη ζωή μου»
Ο Logan Gifford