Κόσμος

Συνάντηση Λαβρόφ – Τραμπ την Τρίτη στην Ουάσινγκτον

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συνομιλιών που θα έχει στην Ουάσινγκτον αύριο Τρίτη.

Τη συνάντηση Λαβρόφ και Τραμπ στην Ουάσινγκτον έκανε γνωστή το πρακτορείο Interfax που επικαλείται πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Στις 10 Δεκεμβρίου ο Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ουάσινγκτον. Αναμένεται να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ, θα έχει επίσης συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Τα μέρη αναμένεται να συζητήσουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που αφορούν την τρέχουσα και τη μελλοντική κατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και επείγοντα διεθνή θέματα», ανέφερε η πηγή αυτή. ΟΛαβρόφ θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από πρόσκληση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε πως ο Λαβρόφ θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, αλλά δεν αναφέρθηκε σε συνομιλίες με τον Τραμπ. Οι σχέσεις της Μόσχας με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι στο χαμηλότερο σημείο τους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Οι Λαβρόφ και Τραμπ συναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο στις 10 Μαΐου 2017, ενώ αργότερα είχαν μια σύντομη συνομιλία στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Ο Ρώσος ανώτατος διπλωμάτης είχε επίσης συνάντηση με τον ομόλογό του των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη στις 27 Σεπτεμβρίου.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αύξηση στην ένταση των θαλάσσιων καυσώνων και των ατμοσφαιρικών κυκλώνων: Ποιες περιοχές της Μεσογείου βρίσκονται στο «κόκκινο»
Η μελέτη των Ελλήνων ακαδημαϊκών, ρίχνει «φως» στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης στη Μεσόγειο και στη συσχέτιση των θαλάσσιων καυσώνων και των ατμοσφαιρικών κυκλώνων
Άνθρωποι κάνουν μπάνιο στην παραλία
Στιγμές χάους από το καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας Άλφρεντ στην Αυστραλία - Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες και αμέτρητες ζημιές
Στο σκοτάδι τουλάχιστον 330.000 χιλιάδες νοικοκυριά. Οι αρχές συστήνουν υπομονή καθώς η αποκατάσταση των βλαβών στο σύστημα ηλεκτροδότησης θα καθυστερήσει
Ζημιές σε σπίτι λόγω της καταιγίδας Άλφρεντ