Κόσμος

Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Βόρεια Κορέα

Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία ζήτησαν να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου στην οποία προχώρησε σήμερα η Βόρεια Κορέα, έγινε γνωστό από διπλωμάτες.

Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία της Ουρουγουάης, που προεδρεύει του Συμβουλίου για τον μήνα Μάιο, η έκτακτη αυτή συνεδρίαση θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τρίτης.

Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σήμερα στην δεύτερη εκτόξευση πυραύλου σε διάστημα 15 ημερών, μια ενέργεια που ερμηνεύτηκε ως πρόκληση προς το νέο ηγέτη της Νότιας Κορέας Μου Τζε Ιν, που μόλις εξελέγη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Άλις Γουόλτον, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο στη λίστα του Forbes: Ξοδεύει την περιουσία της σε έργα τέχνης και άλογα
Ποια είναι μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart με περιουσία 101 δισ. δολάρια - Αγόρασε το πρώτο της έργο τέχνης σε ηλικία 10 ετών για 2 δολάρια και ήταν Πικάσο
Άλις Γουόλτον
Τα διλήμματα, οι φόβοι και τα σενάρια για το πακέτο με τους δασμούς που ετοιμάζεται να «ανοίξει» ο Ντόναλντ Τραμπ τη «Liberation Day»
Ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας θα περιοριστεί στο 1% για το 2025, ενώ αυξάνονται σε ποσοστό 35% οι πιθανότητες οι ΗΠΑ να μπουν σε ύφεση από το 2026
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ