Κόσμος

Συνέλαβαν τον Νο1 καταζητούμενο του Μεξικού

Ο Νο1 καταζητούμενος άνθρωπος στο Μεξικό, ο Χοακίν «Τσάπο» Γκουσμάν, συνελήφθη στο μεξικανικό έδαφος από στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας αυτής και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δήλωσε μια κυβερνητική πηγή στις ΗΠΑ σήμερα.

Η πηγή αυτή, η οποία μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανέφερε ότι ο Γκουσμάν συνελήφθη περί τις 06:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) σε ένα τουριστικό κτιριακό συγκρότημα στην παράκτια πόλη Μασατλάν, στα βορειοδυτικά, χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός, σε μια επιχείρηση που διεξήγαγαν η ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) και οι μεξικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Μεξικού Εδουάρδο Σάντσες περιορίστηκε απλώς να δηλώσει ότι οι αρχές «συνέλαβαν ένα πρόσωπο στην (πολιτεία) Σιναλόα», η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Ο Γκουσμάν είναι ο επικεφαλής του ισχυρού καρτέλ Σιναλόα, το οποίο έχει εμπλακεί σε έναν ανελέητο και βάρβαρο πόλεμο με άλλες συμμορίες για τον έλεγχο περιοχών και των οδών μεταφοράς τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών στις ΗΠΑ.

Σχεδόν 80.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε βιαιότητες οι οποίες συνδέονται με τη δράση των καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό αφότου ο τέως πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν ανέθεσε στο στρατό να καταστείλει τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, μια πολιτική που ο νυν πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο έχει επικρίνει έντονα αλλά δυσκολεύεται να τερματίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεξικό: Κατάρρευση κτιρίου με έναν νεκρό και 17 τραυματίες

Φρίκη στο Μεξικό: Βρέθηκαν 5 ακέφαλα πτώματα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα συνάντηση Τραμπ με Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο: Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις στη Ντόχα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Η αμερικανική κυβέρνηση προβλέπει πως η συμφωνία θα κλειστεί μέσα στην εβδομάδα - Η Χαμάς ζητά εγγυήσεις για να πει το «ναι» - Η πρόταση φαίνεται πως καλύπτει το 80-90%» των ισραηλινών αιτημάτων
Ντόναλντ Τραμπ / Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 30