Κόσμος

Συνελήφθη 18χρονος στην Ολλανδία για προπαγάνδα υπέρ του «Ισλαμικού Κράτους»

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν 18χρονο άνδρα που φέρεται ως ύποπτος για προπαγάνδα υπέρ του «Ισλαμικού Κράτος», όπως ανέφερε σήμερα το γραφείο της εισαγγελίας. Ο ίδιος είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη στην Ουτρέχτη (κεντρική Ολλανδία) ως ύποπτος για διάδοση βίαιων βίντεο και ενδεχόμενη παροχή οδηγιών σε άλλους για την κατασκευή εκρηκτικών. 

Την Τρίτη αποφασίστηκε ότι ο άνδρας πρέπει να τεθεί υπό κράτηση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ενώ παράλληλα θα διεξάγονται περαιτέρω έρευνες, ανέφερε ανακοίνωση της εισαγγελίας. Ακόμα όμως δεν του έχουν απαγγελθεί οποιεσδήποτε κατηγορίες.

Οι ολλανδικές υπηρεσίες ασφαλείας πιστεύουν πως μια επίθεση στην Ολλανδία είναι πιθανή. Το επίπεδο εκτίμησης απειλής στη χώρα βρίσκεται στο «τέσσερα» μιας κλίμακα με 5 βαθμούς, από τον Μάρτιο του 2013.

Δεκάδες νεαροί Ολλανδοί έχουν ταξιδέψει για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια και οι αρχές εκφράζουν ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις όταν επιστρέψουν. 

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έδωσε «πράσινο φως» στο αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος για την Ουκρανία – «Υπέρ» και η Ρωσία
Το ψήφισμα, το οποίο αξιώνει «τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν» υιοθετήθηκε στον ΟΗΕ με 10 ψήφους υπέρ , ανάμεσά τους και η Ελλάδα
Τα Ηνωμένα Έθνη