Σάββατο, 6 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Η “συνοδεία” του Πούτιν που έκλεψε την παράσταση! Η ολοκαίνουρια λιμουζίνα – κτήνος του τσάρου [vid, pics]

λιμουζίνες
Φωτογραφία: Reuters

Το… ντεμπούτο της έκανε η νέα και άκρως εντυπωσιακή λιμουζίνα του Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του. Τα μυστικά και η παραγωγή… για λίγους.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίστηκε πρόεδρος της Ρωσίας για τέταρτη φορά και η ορκωμοσία του έκρυβε πολλές… αποκαλύψεις. Μια τελετή μεγαλοπρεπής, με κόκκινα χαλιά… χιλιομέτρων και πολύ χρυσάφι έφερε την Ρωσία στο προσκήνιο. Τα βλέμματα, όμως, έκλεψε η ολοκαίνουρια λιμουζίνα του “τσάσου”. Ένα πραγματικό “θηρίο” που έκανε την παρθενική του βόλτα μεταφέροντας τον “τσάρο” για μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Η νέα λιμουζίνα του Πούτιν είναι πραγματικά θηριώδης. Μοιάζει με ένα… κράμα μιας Mercedes-Benz S-Class και μιας Rolls-Royce Phantom.

Δείτε το βίντεο με την εντυπωσιακή λιμουζίνα

Η λιμουζίνα του Πούτιν που κλέβει την παράσταση!

Έχει το κωδικό όνομα “Kortezh” και μεταφράζεται ως “πομπή”, ως “συνοδεία”. Η μπροστινή του πλευρά έχει ένα τεράστιο πλέγμα με κάθετες σχάρες, που υπερτονίζουν το μέγεθος του οχήματος.

Οι ορθογώνιοι προβολείς θυμίζουν την Chrysler 300. Στην πίσω πλευρά, τα φώτα έχουν στοιχεία της S-Class.

Οι τεχνικές λεπτομέρεις της “Kortezh” παραμένουν -προφανώς- άγνωστες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως χρησιμοποιεί έναν υπερσυμπιεστή V12, με ιπποδύναμη… μόλις 850 αλόγων!

Λέγεται πως στον σχεδιασμό συμμετείχαν μηχανικοί της Porsche, αλλά και οι δημιουργοί ενός ρωσικού “υπερ-αυτοκινήτου”.

Επίσης λέγεται πως υπάρχουν τελευταίας τεχνολογίας μέτρα προστασίας και φυσικά απίστευτη θωράκιση.

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως ο ίδιος ον Πούτιν συμμετείχε στον σχεδιασμό και την κατασκευή της λιμουζίνας, οδηγώντας μάλιστα αρκετά από τα πρωτότυπα μοντέλα που κατασκευάστηκαν.

Η Ρωσία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα σχέδια κατασκευής ως ένα σημείο έναρξης για την κατασκευή ενός μίνι βαν, SUV κι ενός μικρότερου sedan. Η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τα 5.000 οχήματα. Η συντριπτική πλειοψηφία θα χρησιμοποιηθεί από Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τις μυστικές υπηρεσίες. Παρόλα αυτά, κάποια οχήματα θα είναι διαθέσιμα και για ελάχιστους -και προφανώς ζάμπλουτους- Ρώσους ιδιώτες

Δείτε φωτογραφίες από τις δοκιμές της λιμουζίνας

Φωτογραφία από: motor1.com
Φωτογραφία από: motor1.com
Φωτογραφία από: motor1.com

Πηγή: motor1.com
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις