Κόσμος

Σύνοδος Κορυφής: “Γλυκάθηκε” ο Κόντε με τα 81 δισ. ευρώ – “Φιλόδοξο το ταμείο”

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Τζουζέπε Κόντε για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής μετά από τον “μαραθώνιο” διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, η Σύνοδος Κορυφής συμφώνησε σε ένα “φιλόδοξο” ταμείο ανάκαμψης που θα επιτρέψει στις χώρες μέλη να αντιμετωπίσουν την κρίση με ισχύ και αποτελεσματικότητα.

click4more: Σύνοδος Κορυφής: Ικανοποίηση για την κατάληξη του “θρίλερ” – Μισέλ: Κομβική συμφωνία στο “ταξίδι” της Ευρώπης

“Είμαστε ικανοποιημένοι με την έγκριση ενός φιλόδοξου σχεδίου επανεκκίνησης, το οποίο θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε την κρίση με ισχύ και αποτελεσματικότητα”, δήλωσε ο Κόντε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες που διήρκεσε πέντε ημέρες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε ότι το 28%, ή περίπου 209 δισεκ. ευρώ, από τα 750 δισεκ. ευρώ που συμφωνήθηκαν στην σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες προορίζονται για την Ιταλία, από τα οποία περίπου 81 δισ. ευρώ θα δοθούν με τη μορφή επιχορηγήσεων και περίπου 127 δισεκ ευρώ με τη μορφή δανείων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα