Τετάρτη, 17 Ιουλ.
33oC Αθήνα

“Συντετριμμένος” ο Νετανιάχου απο την επίθεση στο Πίτσμπουργκ

“Συντετριμμένος” ο Νετανιάχου απο την επίθεση στο Πίτσμπουργκ
photo eurokinissi

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως είναι «συντετριμμένος και σοκαρισμένος» από την ένοπλη επίθεση σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 8 άνθρωποι.

«Ο λαός του Ισραήλ θρηνεί με τις οικογένειες των νεκρών” δήλωσε ο κ. Νετανιάχου και τόνισε πως “στεκόμαστε στο πλευρό της εβραϊκής κοινότητας του Πίτσμπουργκ, στεκόμαστε στο πλευρό του αμερικανικού λαού ενώπιον αυτής της φρικτής αντισημιτικής κτηνωδίας και όλοι μας προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών».

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10 το πρωί του Σαββάτου (27.10.2018), ημέρα αργίας των Εβραίων, με αρκετούς πιστούς να έχουν συγκεντρωθεί στη συναγωγή «Το Δέντρο της Ζωής» για τη λειτουργία.

Έπειτα από δεκάδες κλήσεις που έγιναν την αστυνομία του Πίτσμπουργκ, περιπολικά περικύκλωσαν τη συναγωγή.

Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες όπου διακρίνονταν αστυνομικοί να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή κρατώντας αυτόματα και φορώντας κράνη. Ασθενοφόρα βρίσκονταν, επίσης, κοντά στη συναγωγή και η αστυνομία είχε αποκλείσει την πρόσβαση σε δρόμους.

Στο σημείο μετέβη και κλιμάκιο της επίλεκτης ομάδας SWAT, ενώ ζητήθηκε ειδικός εξοπλισμός για να ανοίξουν κλειδωμένες πόρτες στους πάνω ορόφους.

Όπως έγινε γνωστό ο δράστης ανέβηκε στον 3ο όροφο του κτιρίου και άρχισε να πυροβολεί προς τους αστυνομικούς, προτού αποφασίσει τελικά να παραδοθεί.

Τότε, αυτόπτες μάρτυρες είπαν στους αστυνομικούς ότι άκουσαν τον 46χρονο Ρομπ Μπάουερς που φώναζε: «όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν», γεγονός που αποκαλύπτει τα κίνητρα της ειδεχθούς πράξης του, μίας πράξης φυλετικού μίσους και ναζιστικών ιδεολογικών καταβολών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις