Site icon NewsIT

Συντριβή Airbus: Για 170€ δεν μπήκαν στο αεροπλάνο – Τύχη βουνό για δυο γυναίκες

02.11.2015 | 08:59
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής οδήγησε δυο νεαρές γυναίκες να αλλάξουν τα εισιτήριά τους και να μην επιβιβαστούν στη μοιραία πτήση 7K9268 που απογειώθηκε από το Σαρμ ελ Σέιχ και συνετρίβη στο Σινά.

Η αεροπορική τραγωδία στην Αίγυπτο με τη συντριβή του Airbus Α321 και το θάνατο 224 ανθρώπων έχει συγκλονίσει την υφήλιο. Περισσότερο όμως έχει συγκλονίσει δυο γυναίκες από την Αγία Πετρούπολη, που βάσει προγράμματος θα ήταν ανάμεσα στους επιβάτες της μοιραίας πτήσης.

Η Ekaterina Gyunninen, κάτοικος του Πετροζαβοντσκ, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην επιβιβαστεί στο Airbus της Kogalymavia που συνετρίβη 23 λεπτά μετά την απογείωση από το Σαρλ ελ Σέιχ της Αιγύπτου με προορισμό την Αγία Πετρούπολη της Ρωσία. “Δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί αν είχα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Τι θα συνέβαινε στη μαμά μου, τον μπαμπά μου, την αδερφή και τον αδερφό μου”, είπε στο Russia Today.

Όπως εξήγησε, η απόφαση να μην μπει στο αεροπλάνο ήταν καθαρά… οικονομική. Το εισιτήριο για τη Μόσχα ήταν 170 ευρώ φθηνότερο αντί της Αγίας Πετρούπολης και έτσι η ίδια και η φίλη της αποφάσισαν να αλλάξουν πτήση. Η ανάγκη τους για οικονομία, τους έσωσε τη ζωή.

Μόλις έμαθε για το αεροπορικό δυστύχημα, η Εκατερίνα τηλεφώνησε αμέσως στη μητέρα της για να την ειδοποιήσει ότι είναι καλά. “Η μητέρα μου, μου τηλεφώνησε 15 λεπτά αργότερα. Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή, γιατί η μητέρα μου, που ζει εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά μου, μου είπε με δάκρυα στα μάτια: Δόξα τω Θεώ που είσαι ζωντανή”. Ήταν η στιγμή που η νεαρή γυναίκα συνειδητοποίησε το μέγεθος της τραγωδίας. “Θα μπορούσαμε να είμαστε σε αυτό το αεροπλάνο”, σκέφτηκε.

10 ώρες μετά την τραγωδία, το αεροπλάνο για τη Μόσχα στο οποίο επιβιβάστηκαν τελικά οι δυο γυναίκες, απογειώθηκε από την Αίγυπτο. Όλοι ήξεραν τι είχε συμβεί: πως 224 άνθρωποι, ανάμεσά τους 25 παιδιά είχαν όλοι πεθάνει. “Στο αεροπλάνο επικρατούσε νεκρική σιγή” λέει η Εκατερίνα, προσθέτοντας πως όλοι ήταν στην… τσίτα για τον παραμικρό θόρυβο που ίσως άκουγαν.

Πηγή: Russia Today

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version