Κόσμος

Συντριβή Boeing σε κατοικημένη περιοχή στο Ιράν – Ανασύρουν πτώματα

Αεροπορική τραγωδία συγκλονίζει το Ιράν. Boeing που ανήκε στο στρατό συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας (14.01.2019) σε κατοικημένη περιοχή. Τουλάχιστον επτά οι νεκροί μέχρι στιγμής.

Το Boeing 707 συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Φατχ, δυτικά της πρωτεύουσας του Ιράν, Τεχεράνης, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Το αεροπλάνο δεν κατάφερε να προσγειωθεί και έπεσε πάνω στο φράχτη του αεροδρομίου.

[read4more]

Ήδη, οι ιρανικές αρχές έχουν εντοπίσει και ανασύρει τις σορούς επτά εκ των 16 επιβαινόντων στο μοιραίο Boeing. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων, συνεχίζονται.

“Εντοπίσαμε επτά πτώματα στα συντρίμμια του αεροπλάνου… η έρευνα συνεχίζεται”, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων του Ιράν Πιροσέιν Κολιβάντ.

Κατά το πρακτορείο Fars, το δυστύχημα που συγκλονίζει το Ιράν σημειώθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

iran boeing syntrivi
Φωτογραφία EPA

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Μπίσκεκ του Κιργιστάν. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο πιλότος έχασε τον έλεγχο κατά την προσπάθεια προσγείωσης και έπεσε στη μάντρα που χωρίζει το αεροδρόμιο από την κατοικημένη περιοχή.

https://youtu.be/K8dH7NrcDWg

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλήρωμα του Boeing έκανε λάθος και ο πιλότος επιχείρησε να προσγειωθεί σε άλλο αεροδρόμιο από εκείνο που είχε ως προορισμό. Το αεροδρόμιο Φατχ δεν μπορεί να δεχτεί πτήσεις cargo.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και rt.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κίνα θα μειώσει τις εισαγωγές ταινιών του Χόλιγουντ λόγω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ
Σε επίσημη ανακοίνωση της Κίνας για το θέμα αναφέρεται ότι «η λάθος κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης να κάνει κατάχρηση των δασμών στην Κίνα θα μειώσει αναπόφευκτα περαιτέρω την προτίμηση του εγχώριου κοινού προς τις αμερικανικές ταινίες»
Το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο (NPC), στη Σαγκάη, Κίνα
New York Times: «Χωρίς καταφύγιο» οι Αμερικανοί εισαγωγείς – Οι δασμοί Τραμπ παραλύουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες
«Κι αν αλλάξουν τα δεδομένα και η παραγωγή στις ΗΠΑ πάψει να είναι βιώσιμη, τι θα κάνω τότε το εργοστάσιο στην Αμερική;» διερωτάται ο 52χρονος Τζέικομπ Ρόθμαν
Εργοστάσιο