Πέμπτη, 8 Αυγ.
29oC Αθήνα

Συρία: 10 νεκροί και 13 τραυματίες από έκρηξη φορτηγού στην πόλη Αζάζ

Συρία: 10 νεκροί και 13 τραυματίες από έκρηξη φορτηγού στην πόλη Αζάζ

Δέκα άνθρωποι, σκοτώθηκαν την Τετάρτη (07.08.2024) όταν ένα φορτηγό που εξερράγη από βόμβα σε σημείο ελέγχου στην υπό Τουρκικό έλεγχο, βόρεια πόλη Αζάζ της Συρίας.

Ο απολογισμός της έκρηξης του παγιδευμένου φορτηγού είναι 10 νεκροί και 13 τραυματίες. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονταν και 4 μαχητές των φιλοτουρκικών δυνάμεων, σύμφωνα με τη ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο αλλά διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή είπε ότι ένα φορτηγό παγιδευμένο με έκρηξη πυροδοτήθηκε σε σημείο ελέγχου μέσα στην πόλη.

«Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τέσσερις» μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία, δήλωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίθεση ήταν το αποτέλεσμα «ενός φορτηγού παγιδευμένου με έκρηξη που εξερράγη στο σημείο ελέγχου Shatt που επανδρώνεται από τη στρατιωτική αστυνομία (υποστηριζόμενη από την Τουρκία) στην πόλη Azaz», δήλωσε η βρετανική παρακολούθηση, η οποία βασίζεται σε ένα δίκτυο πηγών μέσα. Συρία.

Μια ιατρική πηγή στο νοσοκομείο Azaz είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων πέντε μαχητές και τέσσερις πολίτες, αναφέροντας επίσης περίπου 20 τραυματίες.

Δεν ήταν σαφές ποιος ήταν πίσω από την επίθεση.

Οι δυνάμεις υπέρ της Άγκυρας στη Συρία ελέγχουν δύο τεράστιες λωρίδες εδάφους κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Από το 2016 ο τουρκικός στρατός έχει εξαπολύσει τρεις χερσαίες επιθέσεις εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία και ελέγχει ένα μεγάλο τμήμα κατά μήκος των συνόρων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις