Κόσμος

Συρία: Αν επιτεθεί η Τουρκία θα έχουμε γενικευμένο πόλεμο

Οι πιστές στον Άσαντ δυνάμεις στη Συρία υπόσχονται να αντιδράσουν αν η Τουρκία πραγματοποιήσει τις απειλές της.

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι “δεν θα διστάσουν να μετατρέψουν τυχόν απρόκλητη (τουρκική) επίθεση σε γενικευμένο πόλεμο” για να υπερασπιστούν τα εδάφη τους στη βορειοανατολική Συρία.

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει αεροπορική και χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στην ελεγχόμενη από τις πιστές στον Άσαντ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις περιοχή ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία, όπου η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον δεν έχουν ακόμη εγκαθιδρύσει μια σχεδιαζόμενη «ασφαλή ζώνη».

Οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης στη μεθόριο με τη Συρία από κοινού με την Τουρκία, όμως η Άγκυρα έχει δηλώσει πως δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο και έχει επανειλημμένα απειλήσει να πραγματοποιήσει εκεί στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σφαγή τουριστών στην Ινδία: Στους 28 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση της μαχητικής ομάδας «Αντίσταση του Κασμίρ»
Γραφικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν από ντόπιους στα social media έδειχναν τραυματισμένους τουρίστες να κείτονται σε λίμνες αίματος, ενώ οι συγγενείς τους ούρλιαζαν και παρακαλούσαν για βοήθεια
Ινδοί αστυνομικοί φρουρούν σε σημείο ελέγχου μετά από ύποπτη επίθεση μαχητών, κοντά στο Pahalgam στην περιοχή Anantnag του νότιου Κασμίρ