Κόσμος

Συρία: Aντάρτες κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος

Aνταρτικές δυνάμεις κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος στη δυτική Συρία, ανακοίνωσαν Σύροι αντάρτες και το Συριακό Παρατηρτήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το αν κατερρίφθη από πύραυλο ή αντιαεροπορικά πυρά. 

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι ανταρτική οργάνωση κατέρριψε το αεροσκάφος στην επαρχία Χάμα εκτοξεύοντας δύο θερμικούς πυραύλους και ότι μάλλον επρόκειτο για συριακό πολεμικό αεροσκάφος. Ωστόσο η ανταρτική οργάνωση Τζάις αλ Νασρ ισχυρίζεται ότι κατέρριψε το αεροσκάφος με αντιαεροπορικά πυρά.
Δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Οι δυνάμεις των ανταρτών της Συρίας έχουν καταρρίψει κατά τη διάρκεια της σύρραξης συριακά αεροσκάφη με αντιαεροπορικά πυρά. Εχουν ζητήσει από διεθνείς υποστηρικτές τους, όπως η Σαουδική Αραβία, την αποστολή αντιαεροπορικών πυραύλων για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα συριακά και τα ρωσικά αεροσκάφη. Αλλά έχουν δηλώσει ότι τέτοια οπλικά συστήματα δεν τους έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής, εξαιτίας ανησυχιών ότι μπορεί να καταλήξουν στα χέρια οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος