Κόσμος

Συρία: Απελευθερώθηκε εργαζόμενος του ΟΗΕ που τον είχαν απαγάγει

Οι συριακές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι απελευθέρωσαν έναν εργαζόμενο της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στα Υψώματα του Γκολάν, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας κατηγορώντας τους εξεγερμένους ότι τον είχαν «απαγάγει».

«Το υπουργείο Εξωτερικών παρέδωσε σε έναν εκπρόσωπο του ΟΗΕ στη Συρία τον καναδό Καρλ Καμπό, έναν εργαζόμενο στη Δύναμη του ΟΗΕ για την Επιτήρηση της Απεμπλοκής (μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ, UNDOF), τον οποίο είχαν απαγάγει οι τρομοκράτες τον Φεβρουάριο στην Χαν ελ Σίχ στην επαρχία της Δαμασκού», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Τον Φεβρουάριο ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει την εξαφάνιση ενός εργαζόμενού του στην UNDOF, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, ο Καμπό, που κατάγεται από το Μόντρεαλ, είναι νομικός σύμβουλος, αρμόδιος για την επιτήρηση της εκεχειρίας μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ στην αποστρατικοποιημένη περιοχή του Γκολάν.
Μια πηγή των εξεγερμένων είχε δηλώσει ότι ο Καμπό απήχθη από μια ομάδα των σύρων ανταρτών, η οποία ζητούσε λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Λίγο μετά από αυτό το συμβάν, οι εξεγερμένοι απήγαγαν και 21 Φιλιππινέζους παρατηρητές της UNDOF, γεγονός που ανάγκασε την υπηρεσία να περιορίσει τις περιπολίες της στην περιοχή. Οι Φιλιππινέζοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι τρεις ημέρες αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και επίσημα η Συρία πλήρες μέλος της Σύμβασης για την Απαγόρευση της Χρήσης Χημικών Όπλων

Συρία: Ένοπλοι απήγαγαν μέλη του Ερυθρού Σταυρού

Απαγωγή Ρώσου φωτογράφου στη Συρία – Νεκρό 8χρονο κοριτσάκι

Νόμπελ Ειρήνης: Ελπίδες ότι θα ενταχθούν και άλλες χώρες στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων

Νόμπελ Ειρήνης στον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ 1
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας 1