Κόσμος

Συρία: Επτά άμαχοι νεκροί από επιδρομές των δυνάμεων του Άσαντ εναντίον ανταρτών

Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν σήμερα σε νέες αεροπορικές επιδρομές στην Ανατολική Γούτα στην Συρία. Οι επιδρομές έγιναν από τον συριακό στρατό ενάντια στους αντάρτες που μάχονται ενάντια στον Άσαντ.

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν κυρίως στόχο τη συνοικία Χαμουρίγια κατά την τρίτη συνεχόμενη ημέρα των επιχειρήσεων του συριακού στρατού στην Ανατολική Γούτα, προκαλώντας τον θάνατο συνολικά 120 ανθρώπων από τη Δευτέρα, επεσήμανε η ίδια πηγή.

«Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος στη Χαμουρίγια», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Επίσης είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν από επιδρομές που εξαπολύθηκαν εναντίον δύο ακόμη συνοικιών της Ανατολικής Γούτα, προπυργίου των Σύρων ανταρτών που πολιορκείται από τον συριακό στρατό από το 2013, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Τουλάχιστον 80 άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη (06.02.2018) στις αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών εδώ και μήνες στον θύλακα αυτό των ανταρτών, που ωστόσο περιλαμβάνεται σε μία από τις τέσσερις ζώνες αποκλιμάκωσης που έχουν δημιουργηθεί στη Συρία προκειμένου να επιτευχθεί εκεχειρία.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Νεκρός 86χρονος όμηρος της Χαμάς – Είχε δολοφονηθεί στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ενημέρωσε την οικογένεια του Μανσούρ ότι «δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς και η σορός του παρέμενε στη Λωρίδα της Γάζας».
Ισραήλ: Νεκρός 86χρονος όμηρος της Χαμάς – Είχε δολοφονηθεί στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι Ρώσοι έπληξαν ουκρανικές εγκαταστάσεις αερίου με drones και πυραύλους - Ρωσικό διυλιστήριο χτύπησαν οι Ουκρανοί
Η κρατική ουκρανική εταιρεία πετρελαίου και αερίου Naftogaz ανακοίνωσε πως ουκρανικές εγκαταστάσεις παραγωγής αερίου υπέστησαν ζημιές από τη ρωσική επίθεση στη διάρκεια της νύχτας στην περιφέρεια Πολτάβα
πόλεμος στην Ουκρανία