Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Συρία: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δηλώνει ότι η χρήση χημικών όπλων ήταν “μεγάλης κλίμακας και χωρίς διάκριση”

Συρία: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δηλώνει ότι η χρήση χημικών όπλων ήταν “μεγάλης κλίμακας και χωρίς διάκριση”

Η επίθεση της περασμένης εβδομάδας στην Συρία πρέπει να συγκλονίσει την συνείδηση του κόσμου, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, προσθέτοντας ότι η χρήση χημικών όπλων ήταν «μεγάλης κλίμακας και χωρίς διάκριση».

Μία διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, δεν αποτελεί προς το παρόν επιλογή, μετά τις καταγγελίες για επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού, δήλωσε ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης τη Δευτέρα.

Μέλη του Εθνικού Συνασπισμού της Συρίας συναντήθηκε τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη με αντιπροσώπους των «Φίλων της Συρίας», μία ομάδα δυτικών και αραβικών κρατών που αντιτίθενται στον Μπασάρ Αλ Άσαντ, προκειμένου να συζητηθούν τα σχέδια για τη διεξαγωγή της διάσκεψης.

«Η διάσκεψη επρόκειτο να γίνει στη Γενεύη, αλλά αρνηθήκαμε να μιλήσουμε για τη Γενεύη μετά από αυτό που έγινε. Πρέπει να τιμωρήσουμε αυτόν τον δικτάτορα, τον Μπασάρ τον Χημικό, όπως τον λέμε, και ύστερα θα συζητήσουμε για τη Γενεύη» είπε ο γενικός γραμματέας του συνασπισμού, Μπαντρ Τζάμους.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί το καθεστώς Άσαντ ότι πραγματοποίησε επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου στα προάστια της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κάμερον συντομεύει τις διακοπές του για τη σύσκεψη με θέμα τη Συρία

Δραματικές εξελίξεις στη Συρία: Ελεύθεροι σκοπευτές επιτέθηκαν στους ελεγκτές του ΟΗΕ

“Μπορούμε να χτυπήσουμε τη Συρία και χωρίς απόφαση ΟΗΕ” – Η επέμβαση έρχεται πιο κοντά

Άσαντ προς δυτικούς: Είστε ανιστόρητοι! Θα φάτε πάλι το κεφάλι σας!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε