Κόσμος

Συρία: Όλα κρέμονται από μία κλωστή – Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για εισβολή ο Πούτιν θέλει τον Άσαντ

Άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου ο Τραμπ με την αποχώρηση των στρατευμάτων από τη Συρία. Ο Ερντογάν μεταφέρει διαρκώς στρατεύματα εντός της Συρίας για να εισβάλει στο Μάμπιτς. Μήνυμα Πούτιν ότι οι περιοχές που ελέγχουν οι Αμερικανοί πρέπει να περάσουν στον Άσαντ.

Ο Τραμπ έβαλε ξανά φωτιά στη Συρία. Από τη μια ο Ερντογάν μεταφέρει συνεχώς στραταύματα εντός του συριακού εδάφους, ενώ από την άλλη ο Πούτιν στέλνει μήνυμα ότι οι περιοχές που είναι σήμερα υπό τον έλεγχο των Αμερικανών θα πρέπει να καταληφθούν από τις δυνάμεις του Άσαντ.

Ο Τραμπ τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια των Κούρων και άνοιξε τον δρόμο στον Ερντογάν. Τα τουρκικά μέσα στέλνουν διαρκώς εικόνες από τη μεταφορά στρατευμάτων στην περιοχή.

Σήμερα ωστόσο ήρθε μια είδηση όλο νόημα από τη Μόσχα. Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας είπε ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να αναλάβουν τον έλεγχο των περιοχών απ’ όπου θα αποχωρήσουν οι Αμερικανοί οι δυνάμεις του Άσαντ.

Την ίδια ώρα η Άγκυρα προειδοποιεί το Παρίσι ότι δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την παραμονή των γαλλικών στρατευμάτων στη Συρία και δηλώνει σε όλα τα επίπεδα ότι η νέα εισβολή, αυτή τη φορά με στόχο τις περιοχές ανατολικά του Ευφράτη είναι θέμα χρόνου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Washington Post: Οι όροι Τραμπ για να διαπραγματευτεί τους δασμούς – Περισσότερο φυσικό αέριο, μειωμένοι φόροι στη Silicon Valley, απομόνωση της Κίνας
Το «παζάρι» Τραμπ με τον υπόλοιπο κόσμο - Ο Λευκός Οίκος πιέζει συμμάχους και εταίρους να προχωρήσουν σε διμερείς συμφωνίες με όρους που ευνοούν αμερικανικές βιομηχανίες
Ντόναλντ Τραμπ
Κρυόλιθος, ο «λευκός χρυσός» της Γροιλανδίας και το ντοκιμαντέρ που άνοιξε παλιές πληγές στη Δανία
Το σπάνιο ορυκτό ήταν - για περίπου ενάμιση αιώνα - ο βασικός παράγοντας στην παραγωγή του αλουμινίου - Από το 1854 ως το 1987 η Δανία είχε έσοδα 54 δισ. ευρώ από την εξόρυξή του
Γροιλανδία
Η Κίνα θα μειώσει τις εισαγωγές ταινιών του Χόλιγουντ λόγω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ
Σε επίσημη ανακοίνωση της Κίνας για το θέμα αναφέρεται ότι «η λάθος κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης να κάνει κατάχρηση των δασμών στην Κίνα θα μειώσει αναπόφευκτα περαιτέρω την προτίμηση του εγχώριου κοινού προς τις αμερικανικές ταινίες»
Το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο (NPC), στη Σαγκάη, Κίνα