Κόσμος

Συρία: Παρατείνεται η εκεχειρία μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων στο Μανμπίτζ

Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός η κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Συρία λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Παράταση μέχρι το τέλος της εβδομάδας πήρε η εκεχειρία ανάμεσα στην Τουρκία και τους Κούρδους γύρω από την πόλη Μανμπίτζ στην βόρεια Συρία.

Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ για την εκεχειρία ανάμεσα στην Τουρκία και των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), όπου κυριαρχούν οι δυνάμεις των Κούρδων στη Συρία.

Η Ουάσινγκτον μεσολάβησε για μια αρχική κατάπαυση του πυρός την περασμένη εβδομάδα, η διάρκεια της οποίας είχε λήξει, είπε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα ήθελαν η κατάπαυση του πυρός να παραταθεί για όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις SDF, με την Τουρκία για μια πορεία προς τα εμπρός», είπε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός μέρους να βιώσει κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Συρία.

«Δεν θέλουμε να δούμε κανένα μέρος να εκμεταλλεύεται την τρέχουσα ασταθή κατάσταση για να προωθήσει τα δικά του στενά συμφέροντα σε βάρος του ευρύτερου συριακού εθνικού συμφέροντος», συμπλήρωσε.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Forbes: Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερδιπλασίασε την περιουσία του στα 5,1 δισ. δολάρια – Πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη ο Έλον Μασκ με 342 δισεκατομμύρια
Ο Έλον Μασκ είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη, έχοντας ξεπεράσει τον Γάλλο «τιτάνα» ειδών πολυτελείας, Μπερνάρ Αρνό
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, στον Λευκό Οίκο στις 11 Μαρτίου 2025