Κόσμος

Συρία: Σε “κλοιό” η πόλη Ντούμα από τον στρατό του Άσαντ – Πάνω από 1.100 οι νεκροί άμαχοι

Ο στρατός της Συρίας έχει περικυκλώσει πλήρως την πόλη Ντούμα στην ανατολική Γούτα, μετά την προώθησή του από την Μεσράμπα στην Μουντέιρα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ΜΜΕ που ελέγχεται από την Χεζμπολάχ, η οποία και στηρίζει την κυβέρνηση Άσαντ

Η προώθηση του στρατού στην παραπάνω περιοχή γίνεται ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις προωθούνται επίσης, γύρω από την πόλη Χαράστα, αποκόπτοντας στα δύο την περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες στην ανατολική Γούτα, σύμφωνα με το ίδιο ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 1.100 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις πολεμικές συγκρούσεις που ξέσπασαν πριν από τρεις εβδομάδες στην ανατολική Γούτα, η οποία τελούσε υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, υπήρξαν σφοδρές πολεμικές συγκρούσεις σε αρκετά μέτωπα, από το πυροβολικό, τις συνεχείς αεροπορικές επιδρομές, αλλά και τις επιθέσεις των ελικοπτέρων του στρατού της Συρίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν επίθεση με drone

Οι ρωσικές δυνάμεις στην στρατιωτική βάση Χμεϊμίν της Συρίας που βρίσκεται στην Λατάκια και στα βορειοδυτικά της χώρας, απέτρεψαν σήμερα επίθεση με μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) κατά της βάσης, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «bromance» Τραμπ – Μασκ περνάει κρίση: Από την κόντρα, στην αλληλοϋποστήριξη και από τον διορισμό στην παραίτηση
Πώς από πολιτικοί «αντίπαλοι» και επικριτές, Τραμπ και Μασκ ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία πανίσχυρη κυβέρνηση στις ΗΠΑ, η οποία μέσα σε λίγους μήνες περνάει «κρίση»
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς