Κόσμος

Συρία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Χαλέπι

Μια πολυκατοικία κατέρρευσε στο Χαλέπι της Συρίας την Τετάρτη με αποτέλεσμα τουλάχιστον δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, όπως μετέδωσε το SANA, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας.

«Ανασύρθηκαν τα πτώματα έξι γυναικών, τριών παιδιών κι ενός άνδρα, ενώ ένα παιδί και μια γυναίκα διασώθηκαν από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο», κατά το πρακτορείο της Συρίας.

Η Πολιτική Προστασία και οι τοπικές αρχές απομάκρυναν κατοίκους κτιρίων γύρω από την πενταώροφη πολυκατοικία που καταστράφηκε, ενώ συντρίμμια άρχισαν να απομακρύνονται, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στο πρακτορείο.

Το κτίριο στη συνοικία Φερντάους κατέρρευσε διότι «δεν είχε θεμέλια», ανέφερε ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Χαλεπιού, ο Μάαντ Μεντλάτζι, κατά το SANA. Είχε οικοδομηθεί χωρίς άδεια.

Κατλα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βρισκόταν σε τομέα της πόλης «ο οποίος είχε γίνει στόχος βομβαρδισμών» κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Στο Χαλέπι, όπου πολλά κτίρια καταστράφηκαν τα έντεκα χρόνια της ένοπλης σύρραξης, αρκετοί κάτοικοι που επέστρεψαν ζουν σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές, έχουν επισκευαστεί πλημμελώς ή οικοδομήθηκαν παράνομα.

Ο περίπλοκος πόλεμος στη Συρία από το 2011, στον οποίο ενεπλάκησαν ξένες δυνάμεις και τζιχαντιστικές οργανώσεις, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ανθρώπους, κατέστρεψε μεγάλο μέρος των υποδομών της χώρας και μετέτρεψε εκατομμύρια σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προκαλεί ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι: Μιλάει για «μακεδονικό πεπρωμένο» και αφήνει αιχμές για την Συμφωνία των Πρεσπών
«Έχουμε υποστεί πολλές ταπεινώσεις και αποδεχτήκαμε πολλές κακές συμφωνίες για την ευρωατλαντική μας προοπτική» είπε ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
Βόρεια Μακεδονία Χρίστιαν Μίτσκοσκι
Ο Τραμπ απαξιώνει τον Ζελένσκι: Δεν είναι σημαντικό να βρίσκεται στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία
«Ο Ζελένσκι λέει ότι δεν προσκλήθηκε σε μια συνάντηση, αλλά δεν ήταν προτεραιότητα γιατί έκανε τόσο κακή δουλειά στις διαπραγματεύσεις μέχρι τώρα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ντόναλντ Τραμπ