Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ «οι δηλώσεις έγιναν έπειτα από επιθέσεις σε αστυνομικούς μπροστά από το κοινοβούλιο. Τις σχολίασα για να στείλω το μήνυμα ότι οι φιλίες πρέπει να χτίζονται και όχι να αποτελούν πεδίο εχθρικών ενεργειών». «Η χώρα μου ήδη έχει δείξει σημάδια πως χτίζει καλές σχέσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ συμπληρώνοντας πως «θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας».
Υπενθυμίζεται πως ο Ζάεφ σε συνέντευξή που έδωσε στο Buzzfeed είχε πει πως έλληνες επιχειρηματίες που διάκεινται ευνοϊκά στη Ρωσία «πληρώνουν από 13.000 έως 21.000 ευρώ» σε πολίτες της πΓΔΜ για να προκαλέσουν «βίαια επεισόδια πριν το δημοψήφισμα».
Το σχόλιο της Ζαχάροβα
Νωρίτερα, σήμερα, η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν βοηθάει στη σταθερότητα της περιοχής των Βαλκανίων. Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ απάντησε και στις καταγγελίες του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, περί επιχειρηματιών που χρηματίζουν πολίτες της ΠΓΔΜ για να προκαλούν επεισόδια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
«Πρόκειται για αβάσιμες καταγγελίες που στόχο έχουν να πυροδοτήσουν την αντιρωσική υστερία. Προφανώς, ξανά, δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηρίξουν αυτές τις καταγγελίες«, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι μιλώντας στον ιστότοπο Buzzfeed, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, κατήγγειλε πως ότι η κυβέρνησή του έλαβε πολλαπλές αναφορές ότι «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες της ΠΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος.
Ο Ζάεφ αρνήθηκε να κατονομάσει ποιος είναι πίσω από τις πληρωμές αυτές, επικαλούμενος μια εν εξελίξει έρευνα καθώς και τις ευαίσθητες διπλωματικές σχέσεις αναφορικά με την προσπάθεια της χώρας του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Δήλωσε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για τις πληρωμές αφού έθεσε υπό κράτηση αρκετά άτομα που συμμετείχαν στις βίαιες διαδηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο τον Ιούνιο.
ΠΗΓΗ: META.MK