Τετάρτη, 31 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Τα πιο καυτά ερωτικά γράμματα ηγέτη! Το ειδύλλιο του τσάρου Αλέξανδρου με την ερωμένη του

Τα πιο καυτά ερωτικά γράμματα ηγέτη! Το ειδύλλιο του τσάρου Αλέξανδρου με την ερωμένη του

Όσο καυτό και αν θεωρήθηκε η τηλεοπτική μεταφορά του “War And Peace” από το BBC, τα σκάνδαλα της δυναστείας των Ρομανόφ επισκιάζουν με άνεση τον Τολστόι. Αρκεί κανείς να διαβάσει τα γράμματα του παντρεμένου τσάρου Αλέξανδρου Β’ στη 16χρονη ερωμένη του. Τα πιο πιπεράτα που έχουν ποτέ γραφτεί από αρχηγό κράτους!

Ο ιστορικός Simon Sebag Montefiore στο βιβλίο του δημοσιεύει για πρώτη φορά τα γράμμα που ρίχνουν φως στο ερωτικό σκάνδαλο του Αλέξανδρου με την έφηβη ερωμένη του. Ήταν στις 4 Απριλίου του 1866 που ο τσάρος Αλέξανδρος Β’ συνάντησε και πάλι την Catherine ‘Katya’ Dolgorukaya στους Θερινούς Κήπους στην Αγία Πετρούπολη. Θα γινόταν μοιραία μέρα. Το ζευγάρι απολάμβανε καθημερινά τις βόλτες και ο 48χρονος τσάρος είχε ερωτοχτυπηθεί με τη 19χρονη που έβρισκε τους νέους βαρετούς.

Είχαν γνωριστεί πρώτη φορά πριν από 8 χρόνια όταν η οικογένειά της φιλοξένησε τον τσάρο. Όταν πέθανε ο πατέρας της, αφήνοντας χωρίς τίποτα την οικογένεια, ο Αλέξανδρος συμφώνησε να πληρώνει για την εκπαίδευση των παιδιών σε οικοτροφείο στη Μόσχα. “Ο τσάρος με ρώτησε αν θα συναντήσω τη μικρότερη αδερφή μου στο Smolny” θυμήθηκε αργότερα η Katya. “Του είπα πως θα πήγαινα το βράδυ και μου είπε ότι θα με συναντούσε εκεί”.

Όταν ο Αλέξανδρος άφησε την Katya, ο νεαρός ευγενής Dmitry Karakozov, που είχε αποβληθεί από το Πανεπιστήμιο της Μόσχας και είχε προσχωρήσει στην επαναστατική ομάδα “Hell”, έβγαλε περίστροφο και τον πυροβόλησε αλλά αστόχησε. Ο τσάρος απέδωσε την επιβίωσή του στην αγάπη του για την Katya και αργότερα το βράδυ την επισκέφτηκε στο Smolny Institute όπως της είχε υποσχεθεί. “Η συνάντηση ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι αγαπιόμασταν. Αποφάσισα ότι η καρδιά μου του ανήκε” είχε γράψει η Katya.

Δεν είχαν ολοκληρώσει τη σχέση τους μέχρι τον Ιούλιο του ίδιου έτους. “Σε γνώρισα πάνω σε ένα άλογο κοντά στο Mon Plaisir και μου πρότεινες να συναντηθούμε αργότερα με το πρόσχημα να μου δώσεις το πορτρέτο σου”, είχε γράψει ο Αλέξανδρος. Συναντήθηκαν αργότερα σε μια βίλα που χρησιμοποιούσαν για να συναντούν τις ερωμένες τους ο Αλέξανδρος Α’ και ο Νικόλας Α’. “Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που συνέβη στον καναπέ όταν φιληθήκαμε για πρώτη φορά και μου είπες να βγω έξω για να βγάλεις το κρινολίνο σου. Ξαφνιάστηκα όταν σε είδα χωρίς τα ρούχα σου. Είχα τρελαθεί με αυτό το όνειρο, αλλά ήταν αλήθεια. Θα έδινα τα πάντα για να βυθιστώ πάλι μέσα ξανά”. Είχε κυριευτεί από την απρόσμενη θέληση της Katya για απόλαυση. “Πέσαμε ο ένας πάνω στον άλλο σαν άγριες γάτες”.

Η Katya ήταν ευγνώμων για την καλοσύνη του. “Με πλησίασε με την ειλικρίνεια και την αρχοντιά ενός ανθρώπου που αγαπά και σέβεται μια γυναίκα σαν ένα ιερό αντικείμενο. Ένα πάθος εμπνευσμένο από τον Θεό”. H Katya είπε στον τσάρο πως αφιέρωσε τη ζωή της για να τον αγαπά. “Είσαι η κρυφή μου σύζυγος… αν ποτέ είμαι ελεύθερος, θα σε παντρευτώ” της έγραψε εκείνος. “Ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου”. Η Katya θεώρησε τη ζωή της ως ερωμένη του περιοριστική και έφυγε στην Ευρώπη για να ηρεμήσει. Οι αυλικοί του ισχυρίστηκαν πως αυτό ήταν το τέλος μιας ακόμα βασιλικής περιπέτειάς του και τον ενθάρρυναν να κάνει σχέση με την όμορφη αδερφή της Maria. Πράγματι το έκανε.

Ο Αλέξανδρος προφαίστηκε μια στρατιωτική έκθεση στο Longchamp και ταξίδεψε στο Παρίσι για να συναντήσει την Katya. “Ποτέ δεν θα ξεχάσω τη συνάντησή μας στο Παρίσι. Κάναμε σαν τρελοί ο ένας για τον άλλο. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο για εμάς”, της έγραψε. Τότε πάλι ένας νεαρός τον πυροβόλησε δύο φορές. Και πάλι γλίτωσε. “Κάθε φορά ο φύλακας άγγελός μου”. Πίσω στην Αγία Πετρούπολη, ο Αλέξανδρος συνάντησε την Katya, την “άτακτη σουσουράδα” του, στο σπίτι που της αγόρασε στο English Quay. Ήταν η ερωτική τους φωλιά. Αντάλλαξαν πολλά γράμματα και θεωρούνται τα πιο “καυτά” που έχουν γραφεί ποτέ από αρχηγό κράτους.

“Χαμογελάω για αυτό. Δεν ντρέπομαι. Είναι φυσικό!”. Είχε χαρεί όταν πήρε την ερωτική πρωτοβουλία. “Μου άρεσε απίστευτα. Να κάθομαι στον καναπέ και να κινείσαι πάνω μου… είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο”, της είχε γράψει. “Ξέρεις ότι σε θέλω. Αυτή η απόλαυση δεν έχει όνομα, καθώς είμαστε οι μόνοι που την αισθάνονται”. Ο τσάρος τη ζωγράφισε μάλιστα γυμνή. Οι γιατροί του προσπάθησαν να περιορίσουν την ερωτική τους ζωή, όταν ο Αλέξανδρος μιλούσε για “4 φορές”, “σε κάθε έπιπλο”, σε “κάθε δωμάτιο”, με την Katya να του προτείνει να ξεκουραστούν για λίγες μέρες αν θεωρεί ότι παρακουράζονται! Αργότερα όμως του έγραψε “σε θέλω αυτό το βράδυ”. “Κοιμήθηκα ανήσυχα, τα πάντα μέσα μου τρέμουν, δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τις 4.45”, του έγραψε το επόμενο πρωί.

Το άγχος όμως της μυστικής αγάπης αρρώστησε την Katya. Ο Αλέξανδρος την πήγε στους καλύτερους γιατρούς. Του είπαν πως το μοναδικό πράγμα που θα την έσωζε θα ήταν να αποκτήσουν παιδιά. Στις 30 Απριλίου 1872 η Katya γέννησε τον γιο τους Georgi στο Winter Palace. Η αυτοκράτειρα συνειδητοποίησε πως ήταν ερωτευμένος μαζί της. Βασανιζόταν από φυματίωση και ταξίδευε συχνά σε γιατρούς στην Κριμαία ή τη Νίκαια. Οι εραστές λαχταρούσαν τον θάνατό της. “Οι ματιές μας αντανακλούν τα συναισθήματά μας, γιατί εμείς θα θέλαμε να είμαστε στη θέση των νεόνυμφων”.

Μέσα στα χρόνια είχε γλιτώσει από μία ακόμα απόπειρα δολοφονίας. “Είναι η τρίτη φορά που ο Θεός με έσωσε ως εκ θαύματος από τον θάνατο. Ο Θεός με έσωσε για εσένα. Στις 22 Μαΐου βρέθηκε νεκρή η αυτοκράτειρα Μαρία. “Θεέ μου, συγχώρεσε τις αμαρτίες μου” έγραψε ο Αλέξανδρος. “Η διπλή μου ζωή τελειώνει σήμερα. Λυπάμαι που η Katya δεν κρύβει τη χαρά της. Μιλά για άμεση νομιμοποίηση της σχέσης μας. Αυτή η δυσπιστία με σκοτώνει. Θα κάνω τα πάντα για αυτή αλλά όχι ενάντια στο εθνικό συμφέρον”. Μια μέρα αργότερα αποφάσισε να την παντρευτεί μετά από μια σύντομη περίοδο πένθους 40 μόλις ημερών. “Αν δεν περιμέναμε περισσότερες επιθέσεις, δεν θα είχαμε παντρευτεί ποτέ τόσο γρήγορα” εξήγησε η Katya.

Ο τσάρος έτρεμε αλλά παντρεύτηκε την Katya που έγινε πριγκίπισσσα Yurievskaya. Πήρε δώρο τεράστια περιουσία. Οι γιοι του όμως από την αυτοκράτειρα Maria την απεχθάνονταν. Η επίθεση που δέχτηκε από τον νεαρό Ignacy Hryniewiecki ήταν μοιραία για τη ζωή του. Του έριξε βόμβα στα πόδια. Ο Αλέξανδρος έλεγε μόνο ότι ήθελε να τον μεταφέρουν στο παλάτι για να πεθάνει εκεί. Η Katya έπεσε πάνω του, φιλώντας τα χέρια του και φωνάζοντας το όνομά του. Όταν πέθανε, κατέρρευσε. Η Katya έζησε 41 ακόμα χρόνια στο Παρίσι και τη γαλλική Ριβιέρα και πέθανε το 1922, στα 74, και ενώ είχε εξανεμιστεί η περιουσία της.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε