Κόσμος

Τα «βαθιά λαρύγγια» της Amazon – Έρευνα για διαρροή απόρρητων πληροφοριών

Η Amazon ερευνά το ενδεχόμενο εργαζόμενοί της να πούλησαν απόρρητες πληροφορίες σε τρίτες εταιρείες, ανακοίνωσε χθες ο διαδικτυακός κολοσσός, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της εφημερίδας Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία όμως δεν έδωσε αριθμούς, εργαζόμενοι στην Amazon, συνήθως μέσω τρίτων, πουλούσαν εσωτερικά δεδομένα και άλλες απόρρητες πληροφορίες σε εμπόρους που πουλούσαν τα προϊόντα τους στον ιστότοπο του αμερικανικού κολοσσού προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Από τον ιστότοπο της Amazon μπορεί κανείς να αγοράσει προϊόντα απευθείας από την εταιρεία, αλλά και άλλα από πολλούς άλλους πωλητές.

«Διεξάγουμε ενδελεχή έρευνα για τις καταγγελίες», επεσήμανε η Amazon.

Υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοί της υποχρεούνται να τηρούν αυστηρούς εμπορικούς και δεοντολογικούς κανόνες, μια εκπρόσωπος της εταιρείας επεσήμανε ότι η Amazon διαθέτει «εξελιγμένα συστήματα για να περιορίζει και να ελέγχει την πρόσβαση σε πληροφορίες».

Οποιοσδήποτε παραβιάζει τους κανόνες αυτούς κινδυνεύει να αντιμετωπίσει «ποινικές διώξεις, ανάλογα με την περίπτωση».

Σε ό,τι αφορά τρίτους πωλητές «διαθέτουμε πολιτική μηδενικής ανοχής αναφορικά με την κατάχρηση του συστήματός μας και αν εντοπίσουμε κακόβουλους χρήστες που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους πρακτικές, λαμβάνουμε άμεση δράση εναντίον τους», πρόσθεσε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ