Σάββατο, 23 Νοε.
20oC Αθήνα

“Τα χειρότερα δεν πέρασαν” προειδοποιεί για τον κορονοϊό ο Ρώσος πρωθυπουργός

“Τα χειρότερα δεν πέρασαν” προειδοποιεί για τον κορονοϊό ο Ρώσος πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός τη Ρωσίας ζήτησε επίσης να διασφαλισθεί η πλήρης προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον κορονοϊό.

Η κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού στη Ρωσία προς το παρόν δεν έχει περάσει και συνεπώς πρέπει να λάβουμε υπόψη και το πιο δύσκολο σενάριο, βάσει του οποίου ενδέχεται να εξελιχθεί η κατάσταση, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

«Είναι κατανοητό ότι η κορύφωση της επιδημίας προς το παρόν δεν έχει περάσει και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια εξέλιξη της κατάστασης με βάση το πιο δύσκολο σενάριο», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός κατά την διάρκεια κοινής συνεδρίασης του προεδρείου του συντονιστικού συμβουλίου της κυβέρνησης και της ομάδας εργασίας του κρατικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Μισούστιν υπογράμμισε ότι τα νοσοκομεία στις περιφέρειες πρέπει να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα από απόψεως ιατρικού εξοπλισμού, φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, ώστε να δέχονται ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Παράλληλα επισήμανε ότι η κυβέρνηση κάνει το παν για να φρενάρει την εξάπλωση του κορονοϊού, λαμβάνοντας σε καθημερινή βάση αποφάσεις που αποσκοπούν στην στήριξη του συστήματος υγείας.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός ζήτησε επίσης να διασφαλισθεί η πλήρης προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον κορονοϊό.

«Στον πόλεμο κατά της επικίνδυνης αυτής ασθένειας, πρέπει πρωτίστως να προστατευθούν οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κορονοϊό και εκπληρώνουν με αυτοθυσία το επαγγελματικό τους χρέος», δήλωσε ο Μισούστιν.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός ζήτησε επίσης «να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή εργασία των γιατρών, όπως και να πραγματοποιηθούν έλεγχοι αναφορικά με την πλήρη στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων με γιατρούς των βασικών ειδικοτήτων» «επιδημιολόγων, εντατικολόγων και αναισθησιολόγων, οι οποίοι σηκώνουν το κύριο βάρος αυτής της εξαιρετικά επώδυνης δουλειάς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις