Κόσμος

Ταϊλάνδη: Πέντε νεκροί από κατάρρευση τριώροφου φλεγόμενου σπιτιού

Ένα τριώροφο σπίτι που είχε τυλιχθεί νωρίτερα στις φλόγες, στα περίχωρα της Μπανγκόκ, κατέρρευσε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Ταϊλάνδη.

Η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου και σβήστηκε περίπου μία ώρα αργότερα. Τα αίτια της παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Στα πλάνα που περιήλθαν στην κατοχή του πρακτορείου Reuters διακρίνεται ο καμένος, μαυρισμένος σκελετός του σπιτιού να καταρρέει με εκκωφαντικό θόρυβο. Ένας πυροσβέστης, που είχε ανεβεί σε μια σκάλα, στον εξωτερικό τοίχο, για να δει από κοντά τις ζημίες, γλίτωσε την τελευταία στιγμή.

A view after a three-story building collapsed in Bangkok, Thailand April 3, 2021 in this still image obtained from a social media video. BILLY TONY
REUTERS

«Άκουσα έναν ήχο σαν κάτι να σπάει και όλο το κτίριο κατέρρευσε μέσα σε δευτερόλεπτα», είπε ένας άλλος πυροσβέστης που βιντεοσκόπησε τη σκηνή και ανήρτησε τις εικόνες στη σελίδα του στο Facebook. «Οι διασώστες είχαν διαταχθεί να φύγουν από το κτίριο επειδή ο σκελετός του έμοιαζε αδύναμος», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένας ένοικος και τέσσερα μέλη των σωστικών συνεργείων.

Η έρευνα για την ανεύρεση επιζώντων στα συντρίμμια διακόπηκε όταν έπεσε η νύχτα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Φραγκίσκος στη βασιλική του Αγίου Πέτρου για πρώτη φορά μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του
Μέχρι αύριο θα γίνει γνωστό αν ο 88χρονος Ποντίφικας θα μπορέσει να χοροστατήσει στις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας του Καθολικού Πάσχα, το οποίο φέτος συμπίπτει με το Ορθόδοξο
Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφωνεί το μήνυμά του «Urbi et Orbi» (Προς την πόλη και τον κόσμο) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Μέλη της Greenpeace έβαψαν κόκκινα τα νερά σιντριβανιού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο για τον εξοπλισμό του Ισραήλ
Μέλη της οργάνωσης έριξαν στη λιμνούλα του σιντριβανιού ένα κόκκινο υγρό, το οποίο μετέφεραν σε δοχεία με την επιγραφή «Σταματήστε να οπλίζετε το Ισραήλ»
Μέλη της Greenpeace έριξαν κόκκινη μπογιά στη λίμνη του σιντριβανιού της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο