Site icon NewsIT

Ταϊλάνδη: Το viral ιπποποταμάκι του Tiktok με τους 2.5 εκατομμύρια ακόλουθους που έγινε αξιοθέατο

16.09.2024 | 17:29
Ταϊλάνδη: Το viral ιπποποταμάκι του Tiktok με τους 2.5 εκατομμύρια ακόλουθους που έγινε αξιοθέατο

A two-month-old female pygmy hippo named "Moo Deng" who has recently become a viral internet sensation, is seen at Khao Kheow Open Zoo in Chonburi province, Thailand, September 16, 2024. REUTERS/Athit Perawongmetha

Η Moo – Deng που ζει στον  ζωολογικό κήπο Khao Kheow στην Ταϊλάνδη έχει γίνει το πιο διάσημο μωρό ιπποπόταμος του κόσμου και μετρά εκατομμύρια ακολούθους στα social media.

Ο μικρός θηλυκός «πυγμαίος» ιπποπόταμος είναι μόλις 2 μηνών και έχει καταφέρει να κερδίσει πολλούς θαυμαστές από όλο τον κόσμο. Μάλιστα, η Moo – Deng είναι ο λόγος που ο ζωολογικός κήπος κοντά στην πόλη Pattaya στην Ταϊλάνδη έχει γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες που θέλουν να δουν το ιπποποταμάκι – «αξιοθέατο» από κοντά.

Ο διευθυντής του ζωολογικού καλεί τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται σωστά για να μην ταράζουν το μωρό ιπποποταμάκι όταν έρχονται να το δουν. Βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν τους επισκέπτες να κακομεταχειρίζονται το ζώο, και να το τρομάζουν με φωνές και άπειρα φλας από κινητά και φωτογραφικές μηχανές.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι απλώς βάρβαρες, αλλά και επικίνδυνες», προειδοποιούν άνθρωποι του ζωολογικού. «Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να προστατεύουμε αυτά τα ζώα και να εξασφαλίσουμε για αυτά ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον».

Σε άλλα βίντεο που ανέβασαν τουρίστες από την επίσκεψή τους στην Moo – Deng, την ενοχλούν και της πετάνε νερά για να μείνει ξύπνια και να τους χαρίσει μερικά δευτερόλεπτα «ψυχαγωγίας».

@baifernkewalee เป็นสาวหวงตัวนะคะ🤣 เอ็นดูพี่คนดูแลมากน้องหนีสุด😂 #สัตว์โลกน่ารัก #หมูเด้ง #ฮิปโป #hippo #ขาหมูแอนด์เดอะแก๊ง #สวนสัตว์tiktok #hippopotamus @ขาหมู แอนด์เดอะแก๊ง ♬ เสียงต้นฉบับ – ศาลเจ้ามังกรเนื้อทอง

Σύμφωνα με το BBC, ο ζωολογικός κήπος έχει προβεί στην εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης (CCTV) και απειλεί με νομικές ενέργειες σε όσους κακομεταχειρίζονται την μικρό ιπποπόταμο.

@khamoo.andthegang ฟังไม่รู้เรื่อง555 #hippo #ขาหมูแอนด์เดอะแก๊ง #หมูเด้งจะเด้งกี่โมง ♬ เสียงต้นฉบับ – ศาลเจ้ามังกรเนื้อทอง

Οι πυγμαίοι ιπποπόταμοι, γνωστοί και ως νάνοι ιπποπόταμοι, βρίσκονται στην Δυτική Αφρική και ταξινομούνται στην κατηγορία των απειλουμένων ειδών από την Διεθνή Ένωση για την Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Ειδικοί εκτιμούν ότι υπάρχουν λιγότεροι από 3.000 στην φύση.

Ο ζωολογικός κήπος Khao Kheow, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπανγκόνγκ ζει στους ρυθμούς του νεαρού θηλαστικού. Από την στιγμή της γέννησης, 128 από τα τελευταία 150 ποσταρίσματα στα social media του ζωολογικού αφορούν την Moo Deng.

@khamoo.andthegang ขึ้นได้แล้ว หมูเด้งเก่งมาก #hippo #ขาหมูแอนด์เดอะแก๊ง ♬ เสียงต้นฉบับ – ขาหมู แอนด์เดอะแก๊ง

Ακόμα, διαθέσιμα για αγορά είναι τα μπλουζάκια με τον ιπποπόταμο και επίσης η γνωστή εταιρεία Sephora κυκλοφόρησε διαφήμιση για ρουζ, με κεντρικό θέμα την Moo Deng.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version