Site icon NewsIT

Ταϊλάνδη: Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές των 6 νεκρών τουριστών λίγο πριν δηλητηριαστούν με κυάνιο

18.07.2024 | 16:25
Ταϊλάνδη: Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές των 6 νεκρών τουριστών λίγο πριν δηλητηριαστούν με κυάνιο

Οι τελευταίες στιγμές των έξι νεκρών τουριστών σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Ταϊλάνδη έχουν καταγραφεί σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας.

Η Αμερικανίδα πολίτης Sherine Chong, 56 ετών, πιστεύεται ότι δηλητηρίασε τον εαυτό της και άλλα πέντε άτομα με κυάνιο, μέσα στο ξενοδεχείο της Ταϊλάνδης αφού συγκέντρωσε τεράστια χρέη που σχετίζονται με μια επένδυση σε νοσοκομείο στην Ιαπωνία.

Φέρεται ότι είχε πείσει ένα παντρεμένο ζευγάρι και δύο άλλα θύματα μεταξύ των νεκρών να ρίξουν κεφάλαια στο έργο, και τελικά να έχασαν περίπου 10 εκατομμύρια μπατ – περίπου 280.000 δολάρια.

Οι νεκροί – τρεις άντρες και τρεις γυναίκες βιετναμέζικης καταγωγής ηλικίας μεταξύ 37 και 56 ετών – εθεάθησαν για τελευταία φορά ζωντανοί όταν παραδόθηκε το φαγητό στο δωμάτιό τους στο Grand Hyatt Erawan το απόγευμα της Δευτέρας.

Η ομάδα είχε φτάσει στο ξενοδοχείο μια μέρα νωρίτερα, αλλά τη Δευτέρα πήγαν όλοι στη σουίτα της Chong, στο δωμάτιο 502.

Πλάνα που έχουν στη διάθεσή του βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν τη στιγμή που τα πέντε θύματα έφτασαν στο δωμάτιο στο οποίο εν αγνοία τους θα κατέληγαν νεκρά μετά από λίγο.

Η Chong, που θεωρείται ύποπτη για το έγκλημα, είχε δει νωρίτερα προσωπικό του ξενοδοχείου το οποίο υποστήριξε ότι φαινόταν «αγχωμένη». Λίγες ώρες πριν συναντήσει τα υπόλοιπα πέντε άτομα καταγράφηκε στον ανελκυστήρα του ξενοδοχείου με ένα εμπριμέ φόρεμα.

Τι προηγήθηκε της δηλητηρίασης – Το χρονικό 

Το προσωπικό παρέδωσε το φαγητό που παρήγγειλε ένα μέλος της ομάδας στις 2 το απόγευμα της Δευτέρας, μαζί με κατσαρόλες με τσάι. Προσφέρθηκαν να ετοιμάσουν και να σερβίρουν τα ποτά, αλλά η Chong φέρεται να αρνήθηκε, λέγοντάς τους ότι θα το φρόντιζε εκείνη.

Και τα έξι άτομα βρέθηκαν νεκρά από το προσωπικό του ξενοδοχείου μια μέρα αργότερα στις 5 το απόγευμα από το προσωπικό, αφού δεν κατάφεραν να κάνουν check out.

Σε εξετάσεις που έγιναν βρέθηκαν ίχνη κυανίου στα φλιτζάνια και στα σώματα των θυμάτων, δύο εκ των οποίων – συμπεριλαμβανομένης της Chong – ήταν Αμερικανοί πολίτες.

«Θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας από τους έξι νεκρούς προκάλεσε το περιστατικό αυτό, χρησιμοποιώντας κυάνιο», δήλωσε ο υποδιοικητής της αστυνομίας της Μπανγκόκ Νοπαζίλ Πουνσαουάς, που είναι επικεφαλής των ερευνών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο ένας από τους έξι ανθρώπους που βρέθηκαν νεκροί διέπραξε το έγκλημα αυτό», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το κίνητρο του εγκλήματος συνδέεται με χρέη ύψους πολλών εκατομμυρίων μπατ (ένα εκατομμύριο μπατ αντιστοιχεί σε περίπου 25.000 ευρώ).

Σύμφωνα με την εγκληματολογική υπηρεσία της αστυνομίας της Ταϊλάνδης, πιθανή αιτία θανάτου των αλλοδαπών που βρέθηκαν νεκροί σε δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου Grand Hyatt Erawan, μεταξύ των οποίων και ο ύποπτος για το έγκλημα, είναι δηλητηρίαση με κυάνιο.

Η ταχείας δράσης θανατηφόρα χημική ουσία βρέθηκε σε φλιτζάνια και τσαγιέρα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο βρίσκονταν οι νεκροί και από την εξέταση συγγενών τους στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι υπήρχε διαφωνία για χρέος σε σχέση με μια επένδυση, πρόσθεσε η αστυνομία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version