Σάββατο, 28 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Ταϊβάν: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή της σύγκρουσης του τρένου με φορτηγό που προκάλεσε πάνω από 50 νεκρούς

Ταϊβάν: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή της σύγκρουσης του τρένου με φορτηγό που προκάλεσε πάνω από 50 νεκρούς
Reuters

Συγκλονίζει το βίντεο από την τραγωδία της 2ας Απριλίου στην Ταϊβάν. Καταγράφεται καρέ καρέ η στιγμή της σύγκρουσης του τρένου με φορτηγό, από την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 50 άνθρωποι.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο του δυστυχήματος στην Ταϊβάν, το φορτηγό που προκάλεσε την τραγωδία είχε βρεθεί μόλις ένα λεπτό νωρίτερα στις ράγες πριν περάσει η αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με αυτό.

Από τη σφοδρότατη σύγκρουση σκοτώθηκαν πάνω από 50 άνθρωποι, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που ερευνούν τις συνθήκες του χειρότερου περιστατικού στη σιδηροδρομική ιστορία της νησιωτικής χώρας.

Click4more: Ταϊβάν: 48 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου – «Έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλον» (pics, video)

Τόσο ο οδηγός του τρένου όσο και ο βοηθός του συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών. Στα νοσοκομεία της Ταϊβάν νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση 35 τραυματίες.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Ταϊβάν: Εθνικό πένθος

Με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλη την Ταϊβάν σε ένδειξη πένθους για τους 51 νεκρούς, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας των Μεταφορών στη χώρα της Ασίας, Δρ Γιουνγκ Χονγκ – τσου, δήλωσε ότι «σύμφωνα με τις πρώτες μας εκτιμήσεις υπήρχε μόλις κάτι παραπάνω από ένα λεπτό ανάμεσα στην ολίσθηση του φορτηγού στις γραμμές και στην πρόσκρουση σε αυτό του Ταρόκο Εξπρές».

Δημοσιεύοντας βίντεο με τα δευτερόλεπτα πριν και κατά τη σύγκρουση, που προκάλεσε και πάνω από 200 τραυματίες, ο Ταϊβανέζος εμπειρογνώμονας υπογράμμισε ότι ο οδηγός του τρένου έκανε ό,τι μπορούσε για να ελέγξει την αμαξοστοιχία των οκτώ βαγονιών, αλλά ήταν αδύνατο να τη σταματήσει έχοντας αρχική ταχύτητα σχεδόν 115 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο οδηγός του φορτηγού κρατείται, και ελέγχεται εάν ευθύνεται για μη σωστή χρήση του χειρόφρενου, ή εάν προέκυψε κάποια μηχανική βλάβη στο όχημα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις