Site icon NewsIT

Ταραχές με 16 νεκρούς στην Κίνα

16.12.2013 | 08:53
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ3

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ3

Μακελειό στην περιοχή Σινγιάνγκ της Κίνας, όπου κατά τη διάρκεια ταραχών, η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε 14 ανθρώπους, ενώ στα επεισόδια σκοτώθηκαν και δύο αστυνομικοί.

Αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από πλήθος που πέταξε εναντίον τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και κρατούσε μαχαίρια όταν μετέβησαν για να συλλάβουν “ύποπτους εγκληματίες” σε χωριό κοντά στην πόλη Κασγκάρ στο Δρόμο του Μεταξιού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην επίσημη ιστοσελίδα Tianshan.

“Η αστυνομία απάντησε αποφασιστικά”, αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωσή της η κυβέρνηση προσθέτοντας ότι κρατούνται δύο άτομα και διεξάγεται ήδη έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν τις ταραχές.

Τουλάχιστον εννέα πολίτες και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν ομάδα αγνώστων οπλισμένων με τσεκούρια και μαχαίρια επιτέθηκαν τον περασμένο μήνα εναντίον αστυνομικού τμήματος που επίσης βρίσκεται κοντά στην Κασγκάρ, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Κίνα έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην Σινγιάνγκ μετά την επίθεση με αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε τουρίστες στην πλατεία Τιενανμέν τον Οκτώβριο σκοτώνοντας τους τρεις επιβαίνοντες και δύο περαστικούς.

Η Κίνα χαρακτήρισε το τροχαίο επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι ισλαμιστές από την Σινγιάνγκ που σχεδιάζουν ιερό πόλεμο κι αντέδρασε οργισμένα στους υπαινιγμούς ότι αιτία της επίθεσης είναι η οργή και η απογοήτευση για την καταστολή του μουσουλμανικού πληθυσμού της περιοχής από την κυβέρνηση.

Η Σινγιάνγκ έχει γίνει θέατρο πολλών συγκρούσεων τα τελευταία χρόνια, τις οποίες το Πεκίνο συχνά αποδίδει στο αυτονομιστικό Ισλαμικό Κίνημα του Ανατολικού Τουρκεστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτογραφίες που σοκάρουν: Έξωση στους ενοίκους… υπονόμων!

Φρίκη! Έγδυσε και έδεσε το γιο του σε δέντρο γιατί έκανε κοπάνα!

Κίνα: Νεκροί 21 ανθρακωρύχοι μετά από έκρηξη

Κρατά το γιο της σε κλουβί εδώ και 40 χρόνια (ΦΩΤΟ)

Αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεχε άλλα ψώνια! – ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version