Site icon NewsIT

Τέξας: 23χρονη πέθανε από αλλεργία στο πρώτο ραντεβού – Το πιάτο που παρήγγειλε

28.11.2024 | 12:35
Τέξας: 23χρονη πέθανε από αλλεργία στο πρώτο ραντεβού – Το πιάτο που παρήγγειλε

Μια φοιτήτρια από το Τέξας με σοβαρή αλλεργία στα φυστίκια, πέθανε όταν έφαγε σε εστιατόριο που συνήθιζε να επισκέπτεται, αλλά δεν είχε ιδέα ότι το κατάστημα είχε αλλάξει τη συνταγή – με αποτέλεσμα τη θανατηφόρα αλλεργική αντίδραση και τους γονείς της να ζητούν αλλαγή στη βιομηχανία τροφίμων.

Η 23χρονη Alison Pickering, λίγες ημέρες πριν από την αποφοίτησή της από το Tarleton State University στο Τέξας, βγήκε πρώτο ραντεβού σε εστιατόριο που ήξερε ότι είχε φαγητό που θα μπορούσε να φάει παρά τις σοβαρές αλλεργίες της.

Η Pickering, ήταν πάντα προσεκτική με τα μέρη στα οποία έτρωγε έξω και δεν θα άλλαζε τους χώρους εστίασης για την ασφάλειά της.

«Πήγαινε επανειλημμένα στα ίδια εστιατόρια και παρήγγειλε τα ίδια πιάτα. Και αυτό ήταν κάτι συνηθισμένο», δήλωσε ο πατέρας της Pickering, Grover Pickering, στο CBS News Texas.

Για το ραντεβού της στις 12 Μαΐου 2023, επέλεξε ένα εστιατόριο στο οποίο είχε ξαναπάει και παρήγγειλε το mahi mahi, ένα πιάτο που είχε παραγγείλει και στο παρελθόν.

Χωρίς να το γνωρίζει η ίδια και το προσωπικό του εστιατορίου, η κουζίνα είχε πρόσφατα αλλάξει τη συνταγή του πιάτου, προσθέτοντας σάλτσα φιστικιού στο ψάρι.

«Έφαγε μερικές μπουκιές και κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», δήλωσε ο Grover Pickering. «Κάπου στην πορεία τα πράγματα πήραν τον κατήφορο», δήλωσε ο συντετριμμένος πατέρας.

«Δεν ξύπνησε ποτέ»

Η Pickering πέθανε από «σοβαρό αναφυλακτικό σοκ από την κατάποση φιστικιών που δεν είχαν αναφερθεί στο μενού του εστιατορίου», έγραφε η νεκρολογία της.

Ενάμιση χρόνο μετά τον τραγικό θάνατο της κόρης τους, οι Πίκερινγκ εργάζονται για να αποτρέψουν περισσότερους ανθρώπους να πεθάνουν εξαιτίας κρυμμένων αλλεργιογόνων σε εστιατόρια.

«Θα θέλαμε να δούμε να γίνονται περισσότερα για να ευαισθητοποιηθεί το προσωπικό και οι πελάτες», δήλωσε η Τζόι Πίκερινγκ στο CBS Texas.

«Να καθορίσουμε ποιες κατευθυντήριες γραμμές θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή για να βοηθήσουν τα εστιατόρια να έχουν καλύτερη επικοινωνία με τους πελάτες τους όσον αφορά τα συστατικά, όπως οι ετικέτες στα είδη που αγοράζετε στο παντοπωλείο», πρόσθεσε ο Γκρόβερ Πίκερινγκ.

«Ξέρω ότι θα σώσουμε ζωές κάνοντας αυτό», δήλωσε η Joy Pickering.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version