Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Τέλος οι Μαλδίβες για τους Ισραηλινούς, απαγόρευση εισόδου λόγω του πολέμου στη Γάζα

Τέλος οι Μαλδίβες για τους Ισραηλινούς, απαγόρευση εισόδου λόγω του πολέμου στη Γάζα
Reuters

Με τα… κυάλια θα βλέπουν πλέον τις Μαλδίβες οι Ισραηλινοί αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδό τους στη χώρα καθώς αυξάνεται η δημόσια οργή για τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο πρόεδρος των Μαλδίβων, Μοχάμεντ Μουίζου, αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε πολίτες του Ισραήλ λόγω του πολέμου, μετά από σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως έχει γνωστό την Κυριακή (02.06.2024) από την κυβέρνηση.

«Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνει την τροποποίηση των απαραίτητων νόμων ώστε να αποτρέπεται στους κατόχους ισραηλινών διαβατηρίων η είσοδος στις Μαλδίβες και τη σύσταση μιας υποεπιτροπής του υπουργικού συμβουλίου για την επίβλεψη αυτών των προσπαθειών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης των Μαλδίβων.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Τελ Αβίβ, με το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ να προχωρά επίσης την Κυριακή σε σύσταση προς τους πολίτες τους – και όσους έχουν διπλή υπηκοότητα – να μην ταξιδεύουν στις Μαλδίβες.

Συνέστησε επίσης σε όσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή να σκεφτούν να φύγουν.

«Για τους Ισραηλινούς που βρίσκονται ήδη στη χώρα, συστήνεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φύγουν, γιατί εάν βρεθούν σε δύσκολη κατάσταση για οποιονδήποτε λόγο, θα είναι δύσκολο να τους συνδράμουμε», πρόσθεσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Περίπου 528 Ισραηλινοί υπήκοοι επισκέφτηκαν τις Μαλδίβες τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024 ενώ 4.644 Ισραηλινούς είχαν επισκεφθεί τη χώρα την ίδια περίοδο το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης των Μαλδίβων.

Πληροφορίες από Skynews

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις