Η «Φέντχα» ή Fedha είναι η πρώτη παρουσιάστρια ειδήσεων, η οποία αποτελεί «δημιούργημα» της Τεχνητής Νοημοσύνης. Παρουσιάζει τα νέα ειδησεογραφικού πρακτορείου του Κουβέιτ.
Η «Φέντχα» ή αλλιώς Fedha «γεννήθηκε» χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη και επαγγέλλεται παρουσιάστρια ειδήσεων του «Kuwait News», πρακτορείου ειδήσεων του εμιράτου του Κουβέιτ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Είμαι η Fedha. Τι είδους ειδήσεις προτιμάτε; Ας ακούσουμε τις απόψεις σας», είπε στα αραβικά η παρουσιάστρια που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη, εμφανιζόμενη με ανοιχτόχρωμα μαλλιά και φορώντας μαύρο σακάκι και λευκό μπλουζάκι.
Ο Abdullah Boftain, αναπληρωτής αρχισυντάκτης του «Kuwait News», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να προσφέρουν «νέο και καινοτόμο περιεχόμενο» στην ενημέρωση.
Ο Boftain πρόσθεσε ότι η «Φεντχά» θα αποκτήσει σύντομα και την κουβεϊτιανή προφορά στην ανάγνωση των δελτίων ειδήσεων.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το Fedha είναι ένα δημοφιλές, παλιό όνομα του Κουβέιτ που αναφέρεται στο ασήμι, το μέταλλο. Πάντα φανταζόμαστε τα ρομπότ να έχουν ασημί και μεταλλικό χρώμα, γι’ αυτό συνδυάσαμε τα δύο, εξήγησε για την επιλογή του ονόματος της πρώτης εικονικής παρουσιάστριας.
Τα ξανθά μαλλιά και τα ανοιχτόχρωμα μάτια της αντικατοπτρίζουν την ποικιλομορφία των κατοίκων, συμπλήρωσε.
أول مذيعة في #الكويت تعمل بالذكاء الاصطناعي
— كويت نيوز (@KuwaitNews) April 8, 2023
• #فضة.. مذيعة #كويت_نيوز الافتراضية
• ما هي نوعية الأخبار التي تفضلونها بتقديم #فضة زميلتنا الجديدة؟ .. شاركونا آراءكم pic.twitter.com/VlVjasSdpb
Το Κουβέιτ δεν είναι η πρώτη χώρα που διαθέτει παρουσιαστή ειδήσεων που δημιουργείται από Τεχνητή Νοημοσύνη. Το 2018, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας αποκάλυψε τον δικό του εικονικό αναγνώστη ειδήσεων με ένα αιχμηρό κοστούμι και μία κάπως ρομποτική φωνή.
Μια έκθεση τον περασμένο Μάρτιο από την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ανέφερε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να αντικαταστήσει το ισοδύναμο 300 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Η έκθεση πρότεινε ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να αντικαταστήσει το 25% των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αλλά κι ότι μπορεί, επίσης, να σημαίνει νέες θέσεις εργασίας και «έκρηξη» παραγωγικότητας.