Κόσμος

Θα πετάξουν στη θάλασσα τα μολυσμένα νερά της Φουκουσίμα!

Στη θάλασσα θα καταλήξει το νερό που είχε μολυνθεί από ραδιενεργές ουσίες όταν σημειώθηκε το δυστύχημα στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα το 2011. Αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Πριν καταλήξει στη θάλασσα, το νερό από τη Φουκουσίμα έχει υποστεί επεξεργασία, μετέδωσαν το πρακτορείο ειδήσεων Jiji και άλλα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Οριστική, επίσημη απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός του μήνα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Η εταιρεία Tokyo Electric — ή TEPCO — είχε αποθηκεύσει πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους νερού μολυσμένου από τη ραδιενέργεια μετά την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Φουκουσίμα, που προκάλεσαν ο ισχυρός σεισμός και το τσουνάμι το οποίο ακολούθησε το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie