Κόσμος

Θα συλληφθεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ;

Η αστυνομία του Ντουμπάι επιβεβαίωσε ότι θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου αν αποδειχθεί ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ευθύνονται για τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς.  

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντουμπάι επιβεβαίωσε ότι αν αποδειχθεί ότι η Μοσάντ βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς, Μαχμούντ αλ-Μαμπχούχ στο έδαφος της θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
 
“Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, θα είναι ο πρώτος που θα καταζητείται από τη δικαιοσύνη, διότι θα είναι εκείνος που θα κατηγορηθεί ότι υπέγραψε την απόφαση για το φόνο του αλ-Μαμπχούχ στο Ντουμπάι”, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας, Ντάχι Χάλφαν.

Να σημειωθεί ότι το στέλεχος και συνιδρυτής της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς δολοφονήθηκε στις 20 Ιανουαρίου σε ένα ξενοδοχείο του Ντουμπάι και η οργάνωση κατηγόρησε το Ισραήλ για τον φόνο. Σύμφωνα με τη Χαμάς ο αλ Μαμπχούχ, 50 ετών, ήταν υπεύθυνος για την απαγωγή δύο ισραηλινών στρατιωτών που στη συνέχεια σκοτώθηκαν, κατά την έναρξη της πρώτης παλαιστινιακής Ιντιφάντα (1987-1993) καθώς και για τον σχεδιασμό πολλών αντι-ισραηλινών επιθέσεων.

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι έχει δηλώσει ότι ζήτησε τη βοήθεια της Ιντερπόλ για τη σύλληψη των υπόπτων, οι οποίοι σύμφωνα με τον στρατηγό Χάλφαν είναι “τουλάχιστον επτά άνδρες, κάτοχοι διαβατηρίων πολλών ευρωπαϊκών χωρών”.

Πρόκειται για την πρώτη δολοφονία παλαιστίνιου αξιωματούχου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.  Η Μοσάντ είχε κάνει απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ στο Αμάν το Σεπτέμβριο του 1997.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Στη Σκωτία για την επέτειο του γάμου τους – Τα ασορτί σακάκια και το πανάκριβο ρολόι
Το ζευγάρι - που έφτασε με ελικόπτερο στο νησί- υποδέχτηκε ένα πλήθος περίπου 300 ντόπιων και τουριστών που ζητωκραύγαζαν στο πέρασμά του υπό τους ήχους γκάιντας
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον