Κόσμος

Θάνατος Ελληνίδας στο Μπορντό: Για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» θα δικαστεί ο ιδιοκτήτης του μπαρ

Με κατηγορίες όπως «ανθρωποκτονία από αμέλεια» και «πώληση αλλοιωμένων ή τοξικών τροφίμων» θα παραπεμφθεί σε δίκη ο ιδιοκτήτης του chin Tchin Wine μπαρ στο Μπορντό της Γαλλίας, όπου τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού έφαγαν σαρδέλες σε κονσέρβα, η οποία είχε επιμολυνθεί με την τοξίνη της αλλαντίασης, μια Ελληνίδα έχασε τη ζωή της και άλλα 15 άτομα αρρώστησαν.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 20 Minutes η εισαγγελία του Μπορντό είχε «αμέσως» ξεκινήσει έρευνα με βασικές κατηγορίες «την ανθρωποκτονία από αμέλεια, τους τραυματισμούς από αμέλεια λόγω σκόπιμης μη συμμόρφωσης σε υποχρέωση προσοχής που επιβάλλεται από νόμο ή κανονισμό, την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής άλλων, την μη παροχή βοήθειας σε άτομο που κινδυνεύει και την πώληση αλλοιωμένων ή τοξικών τροφίμων» κ.α.

Οι αξιολογήσεις εμπειρογνωμόνων και οι τεχνικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν “καθώς και οι πολλαπλές και σχολαστικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Μπορντό” επέτρεψαν “να επισημανθούν διάφορες παραβιάσεις των κανόνων υγιεινής από τον υπεύθυνο της επιχείρησης, ιδίως όσον αφορά την παρασκευή κονσερβοποιημένων προϊόντων βιοτεχνίας που πωλούνται σε πελάτες», δήλωσε η εισαγγελία.

Οι «κατηγορίες σε βάρος του υπεύθυνου του καταστήματος» οδήγησαν στην κράτησή του την περασμένη Τρίτη, ενώ οι ποινές που επιβάλλονται κυμαίνονται από δύο έως πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο από 45.000 έως 600.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτός είναι ο λιτός τάφος του Πάπα Φραγκίσκου στη Σάντα Μαρία Ματζόρε - Χιλιάδες πιστοί συρρέουν από το πρωί
Ο τάφος του γράφει μόνο μία λέξη, το όνομά του: «Φραγκίσκος» - Εκατοντάδες νέοι, οικογένειες, Ιταλοί και ξένοι προσκυνητές περιμένουν, με ένα λουλούδι στο χέρι, να μπορέσουν να εισέλθουν στην εκκλησία
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου 20
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βανκούβερ: «Νεκροί και δεκάδες τραυματίες» - Άνθρωποι εκσφενδονίζονταν στον αέρα
Σε βίντεο που ανέβηκε στο Χ φαίνεται ένας άνδρας, που εικάζεται ότι είναι οδηγός, να βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και να ζητά συγγνώμη
Ένα μαύρο SUV έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βανκούβερ 8
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες