Κόσμος

Θεία Λειτουργία στην στην εκκλησία με ένα iPad.

Μία εφαρμογή για το iPad υπόσχεται στους ιερείς της καθολικής εκκλησίας μεγάλη ευκολία στην τέλεση των μυστηρίων.

Ένας Ιταλός ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας ανέπτυξε μια εφαρμογή για το iPad που επιτρέπει στους ιερείς να μπορούν να κάνουν την Θεία Λειτουργία έχοντας στην Αγία Τράπεζα ένα iPad αντί για το κανονικό Συναξάρι.

Όλα ξεκίνησαν το 2008, όταν ο αιδεσιμότατος Παντρίνι είχε κατασκεύασε το iBreviary που ήταν μια εφαρμογή για iPhone, με όλες τις καθημερινές προσευχές που χρησιμοποιούν οι ιερείς.

Επειδή είχε πολύ μεγάλη απήχησή στον κόσμο, αφού είχε πάνω από 200.000 downloads, σκέφτηκε να φτιάξει και μία για τη νέα συσκευή της Apple μόνο που στην έκδοση αυτή θα είχε και το πλήρες Συναξάρι, δηλαδή οτιδήποτε λέγεται ή ψέλνεται στη διάρκεια της λειτουργίας των καθολικών.

Η εφαρμογή αυτή θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, φυσικά δωρεάν, θα διανέμεται σε πέντε γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και λατινικά) ενώ τέλος θα έχει και ανανεώσεις που θα περιέχουν διάφορα σχόλια και προτάσεις για κήρυγμα από τον άμβωνα.

 

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε 800 δισ. ευρώ για αμυντικές δαπάνες κι ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής
Τι προβλέπει το σχέδιο «ReArm Europe» που παρουσίασε η πρόεδρος της Κομισιόν. Ανακοίνωσε και δάνεια 150 δισ. ευρώ για εξοπλιστικά. «Η Ευρώπη είναι έτοιμη να δράσει τόσο αποφασιστικά όσο επιβάλλει η κατάσταση» διερωτήθηκε
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν