Κόσμος

Θερμή υποδοχή σε Γουίλιαμ και Κέιτ στη Νορβηγία [vid]

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ ταξίδεψαν σήμερα αεροπορικώς στη Νορβηγία, τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας τους σε χώρες της Σκανδιναβίας, και μόλις το αεροσκάφος τους προσγειώθηκε, οι οικοδεσπότες τους είχαν απλώσει προς τιμή τους ένα κόκκινο χαλί, το οποίο ερχόταν σε αντίθεση με το λευκό χιόνι που είχε καλύψει το έδαφος.

Τον δεύτερο τη τάξει διάδοχο του βρετανικού θρόνου και τη δούκισσα του Κέιμπριτζ υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Gardermoen του Όσλο ο διάδοχος του νορβηγικού στέμματος Χάακον και η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ. Κατόπιν συναντήθηκαν με πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, οι οποίοι κρατούσαν βρετανικές σημαίες για να τους καλωσορίσουν.

Στην αρχή της διήμερης επίσκεψής τους στη Νορβηγία, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ, που περιμένουν τον Απρίλιο το τρίτο τους παιδί, περιηγήθηκαν σε ένα παιδικό πάρκο γλυπτών και αναμένεται να επισκεφθούν το μουσείο του σκι, που είναι αφιερωμένο στο εθνικό άθλημα της χώρας.

Επίσης, θα συναντηθούν με φοιτητές με τους οποίους θα συζητήσουν για την ψυχική υγεία- ένα θέμα για το οποίο ο Ουίλιαμ και η Κέιτ επιδεικνύουν πολύ έντονο ενδιαφέρον.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει συγγενικές σχέσεις με τον βασιλιά της Νορβηγίας Χάραλντ, καθώς και οι δύο είναι απόγονοι της βασίλισσας της Βρετανίας Βικτόρια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Η οικογένεια Μπίμπας λέει ότι δεν έλαβε καμία λεπτομέρεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των ομήρων           
Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι η Σίρι Μπίμπας και τα δύο παιδιά της σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 από ισραηλινό βομβαρδισμό στον τόπο όπου κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας
Ταυτοποιήθηκε η σορός της Σίρι Μπίμπας ανακοίνωσε η οικογένειά της
Με γραπτό κείμενο το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στους πιστούς και αυτή την Κυριακή - «Δεν πρέπει να εκτεθεί στο κρύο» λένε οι γιατροί
Ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχίζει να νοσηλεύεται στον δέκατο όροφο της πολυκλινικής Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης και πέρασε μια ήσυχη νύχτα
Ο Πάπας Φραγκίσκος