Κόσμος

Θρασύτατη δήλωση της Εμινέ Ερντογάν: Μειώστε τις μερίδες του φαγητού σας

Την ώρα που η τουρκική οικονομία συνεχίζει την… κατρακύλα και αυξάνονται συνεχώς τα ποσοστά των Τούρκων πολιτών που αδυνατούν να καλύψουν της καθημερινές, βασικές ανάγκες τους, η Εμινέ Ερντογάν προχώρησε σε μία θρασύτατη δήλωση. 

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Γεωργίας, με τίτλο «Προστατέψτε το τραπέζι σας», η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφερε ως παράδειγμα τις χώρες της Αφρικής, λέγοντας πως η Τουρκία δεν χρειάζεται να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

«Ας φτιάξουμε μία λίστα πριν πάμε για ψώνια. Ας μειώσουμε τις μερίδες μας. Ας σταματήσουμε να μαζεύουμε τρόφιμα που ξέρουμε ότι θα χαλάσουν και ας παίρνουμε μόνο ό, τι χρειαζόμαστε», είπε η Εμινέ Ερντογάν.

Η δήλωση της έχει προκαλέσει οργή στην Τουρκία, ωστόσο φαίνεται πως… δεν ιδρώνει το αυτί του προεδρικού ζεύγους. 

 

 

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ ανακαλούν το διαβατήριο του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Όσκαρ Άριας
Ο ακριβής λόγος δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ο 84χρονος Άριας έχει επικρίνει ανοικτά τις πολιτικές των απελάσεων μεταναστών και των δασμών που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Άριας
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε προσωρινή κατάπαυση του πυρός έως τις 22 Απριλίου λόγω του φονικού σεισμού
Η κατάπαυση του πυρός έχει «στόχο την επιτάχυνση των προσπαθειών ανακούφισης και ανοικοδόμησης και τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας» μετά τον σεισμό της Παρασκευής
Καταστροφές σε κτίριο στη Μιανμάρ, μετά τον σεισμό