Τρίτη, 26 Νοε.
9oC Αθήνα

Θρίλερ: Σκότωσε ερευνητή που ήταν κοντά σε «σημαντική ανακάλυψη» για τον κορονοϊό κι αυτοκτόνησε

Θρίλερ: Σκότωσε ερευνητή που ήταν κοντά σε «σημαντική ανακάλυψη» για τον κορονοϊό κι αυτοκτόνησε

Μυστήριο καλύπτει το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία ενός Κινέζου ερευνητή, που φέρεται να ήταν κοντά σε μια σημαντική ανακάλυψη για τον κορονοϊό. Τον βρήκαν νεκρό μέσα στο σπίτι του, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα βρέθηκε νεκρός κι ένας 46χρονος άνδρας.

Ο Μπινγκ Λιού ήταν ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ στις ΗΠΑ. Λέγεται πως ήταν πολύ κοντά σε μια σημαντική ανακάλυψη σε σχέση με τον κορονοϊό. Δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του το περασμένο Σάββατο, με την αστυνομία να θεωρεί πως πρόκειται για μια υπόθεση δολοφονίας μετ’ αυτοκτονίας.

Ο 37χρονος Κινέζος ερευνητής, που δούλευε από το σπίτι λόγω της πανδημίας και μελετούσε τον κορονοϊό, δέχτηκε πολλούς πυροβολισμούς στο λαιμό, το κεφάλι, τα άκρα και τον κορμό του. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Λιού δολοφονήθηκε από έναν άλλο άνδρα: τον 46χρονο Χάο Γκου. Η εκδοχή της αστυνομίας είναι ο 46χρονος δολοφόνησε τον Λιού και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του, οδήγησε λίγα μέτρα πιο μακριά και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Εκεί τον βρήκαν νεκρό οι αστυνομικοί.

Εκείνο που προκαλεί ερωτήματα είναι το ότι ακόμη η αστυνομία δεν μπορεί να γνωρίζει το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία του Κινέζου ερευνητή. Σύμφωνα με την εφημερίδα Post-Gazette του Πίτσμπουργκ, οι γείτονες του 37χρονου δεν άκουσαν πυροβολισμούς από το σπίτι του.

Ο Λιού και η γυναίκα του δεν είχαν παιδιά και δεν είχαν πολλά πολλά με τους γείτονές τους – Ο 37χρονος ήταν μοναχοπαίδι και οι γονείς του μένουν στην Κίνα

Η πόρτα εισόδου αλλά και μια πόρτα από τον κήπο ήταν ανοιχτές όταν δολοφονήθηκε ο 37χρονος, ενώ η σύζυγός του έλειπε από το σπίτι. Δεν έχει κλαπεί τίποτα από σπίτι, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Μπράιαν Κόλχεπ, ντετέκτιβ της αστυνομίας στο Ρος Τάουνσιπ (σ.σ. όπου βρισκόταν το σπίτι του 37χρονου) δήλωσε στο κανάλι WTAE (θυγατρικό του ABC) πως η αστυνομία δεν πιστεύει ότι η σχέση των δυο ανδρών είχε να κάνει με την έρευνα του Λιού για τον κορονοϊό. Επίσης δεν είναι γνωστό πως γνωρίστηκαν ο 37χρονος ερευνητής και ο 46χρονος αυτόχειρας. Η αστυνομία ερευνά και το ενδεχόμενο να είχε προηγηθεί κάποιος τσακωμός πριν τους πυροβολισμούς αλλά και πάλι άγνωστο γιατί.

Ο Λιού ήταν «ένας σπουδαίος ερευνητής κι ένας γενναιόδωρος μέντορας. Λίγο πριν από το θάνατό του είχε αρχίσει να ερευνά τους κυτταρικούς μηχανισμούς που διέπουν τις λοιμώξεις του κορονοϊού και την κυτταρική βάση των επιπλοκών που προκαλεί», αναφέρει σε δήλωσή του το τμήμα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ όπου δούλευε ο άτυχος ερευνητής.

Click4more Στα άδυτα του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν: Είναι η πηγή του ιού;

Η Ιβέτ Μπαχάρ, προϊστάμενη του 37χρονου κι επικεφαλής του τμήματος όπου εργαζόταν, δήλωσε στην Post-Gazette ότι ο Λιού είχε αρχίσει να έχει ενδιαφέροντα αποτελέσματα στην έρευνά του. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μάλιστα του είχε στείλε πολλά emails και της έκανε εντύπωση ότι ο συνήθως πρόθυμος Λιού, δεν της είχε απαντήσει.

Ο Λιού δεν είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του, είπε η Μπαχάρ στην εφημερίδα.

Πηγή: washingtonpost.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις