Site icon NewsIT

Τι απαντά ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου στον Ανδρέα Βγενόπουλο για τις διαγραφές δανείων

29.03.2013 | 20:02
Τι απαντά ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου στον Ανδρέα Βγενόπουλο για τις διαγραφές δανείων

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου, στις δηλώσειςΒγενόπουλου, ο οποίος ζήτησε την παύση του Υπουργού Οικονομικών, μετά το σκάνδαλο της δημοσιοποίησης της λίστας με τα ονόματα Κύπριων πολιτικών τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε διαγραφές δανείων.

Όπως αναφέρει ο κ. Βασιλείου: «στην εταιρεία ERE (Middle East) Ltd, στην οποία δραστηριοποιήθηκε ο πρώην σύζυγος της θυγατέρας μου, έλαβα στο όνομα μου σταδιακά 51% των μετοχών, και προχώρησα στην παροχή εγγυήσεων στη Λαϊκή, για τις μεγάλες υποχρεώσεις που είχε εν τω μεταξύ δημιουργήσει, λόγω προβληματικής δραστηριότητας στο Κατάρ η εν λόγω εταιρεία. Σημειωτέο ότι από την εν λόγω εταιρεία ουδέποτε έλαβα οποιοδήποτε ποσό.»

«Η ERE (Middle East) Ltd όφειλε προς τη Λαϊκή ποσό $23.988.542 και €1.081.672, ποσά που περιελάμβαναν και τους οφειλόμενους τόκους μέχρι 21.07.2011 και τα ποσά αυτά είχαν εγγυηθεί, εκτός από εμένα άλλα 4 φυσικά πρόσωπα και αριθμός εταιρειών που τους ανήκαν», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version